/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új gazdát keres ez a Renault 5 Turbo 2

2016. december 27. 15:00   |   Autoblog
címkék:  

Februárban kerül kalapács alá ez a mindössze 5900 kilométert futott Renault 5 Turbo 2, a 80-as évek leggyorsabb hot hatch-e. A hátsó középmotoros, hátsókerék-hajtású legenda gyakorlatilag gyári állapotban van, így akár 80 ezer eurót is adhatnak érte.

A homologizációs modellként született Renault 5 Turbo 1980-ban lépett a közönség elé, s bár Renault 5-ösként lépett színre, műszakilag teljesen új irányt képviselt. Egy, az első ülések mögé beépített, turbóval izmosított 1,4 literes négyhengeres, nyolcszelepes erőforrás hajtotta, amely 160 lóerőt és 210 Nm nyomatékot adott le. Ez páratlan menetteljesítményekkel ruházta fel, az R5 Turbo-nak akkortájt nem akadt ellenfele a forró ferdhátúak között. 6,9 másodperc alatt sprintelt százra és elérte a 205 km/órás végsebességet.

1983-ban érkezett a Turbo 2, amiből csaknem kétszer annyit gyártottak (3167 db). Több gyári R5 alkatrész kapott helyet benne, de hasonló menetteljesítményekkel bírt, mint a Turbo 1. Ez az eladásra kínált fehér Turbo 2 újszerű, gyári állapotú, kilométerórája mindössze 5900 kilométert mutat. Élete nagy részét valószínűleg egy garázsban töltötte. Minden alkatrésze eredeti, kivéve az üléseket, amiket bőrborítású székekre cserélték.

Ezt az 1983-as Renault 5 Turbo 2-t február 8-án, az RM Sotheby’s párizsi aukcióján fogják elárverezni. Akár 80 ezer eurót is megadnak majd érte.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/