/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Egy verseny Mini Honda motorral

2017. augusztus 19. 16:00   |   Autoblog
címkék:  

Az apró autó – túlméretezett motor csodálatos példája ez a klasszikus Mini, amelyet kifejezetten versenypályás használatra építettek. Az 1962-es évjáratú Miniben a hátsó ülések és a csomagtartó helyét egy 2 literes Honda motor foglalja el, melynek 217 lóereje igen vidám perceket képes okozni a bent ülőknek.

Ez az 1962-es Mini Cooper nem éppen egy szokványos, restauráláson átesett példány, hanem egy botrányosan gyors pályaautó. A Mini kasztnijába a tulajdonos egy japán belpiacos Honda Integra DC5 Type R 2 literes 16 szelepes K20 blokkját szerelte be. De nem ám előre, hanem az első ülések mögé.

A 217 lóerős, 8500-as fordulatszámot elérő Honda motor a beltérben, a versenyülések mögött kapott helyet, és egy hatfokozatú szekvenciális váltóművön és részlegesen önzáró differenciálművön keresztül a hátsó kerekeket hajtja. El sem tudjuk képzelni, hogy a kipucolt, becsövezett, pehelysúlyú Mini milyen előadásra képes. Biztosan maradandó élményt nyújt. Amúgy jelenleg eladó, az eBay-en lehet rá licitálni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Harkai István
2017-08-20 - 07:41

Élet és erő. Szakmai szempontból is példamutató.


*/