/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egyedülálló installáció épült használt gumiabroncsokból a Sziget fesztiválra

2016. augusztus 11. 12:00   |   Autoblog
címkék:  

Európában egyedülálló, a fenntarthatóság és a környezettudatos gazdálkodás fontosságát szimbolizáló alkotás készült a Sziget fesztivál területén. A közel 2000 darab használt gumiabroncsból készült 8 méter magas installáció a fesztivál egyik központi helyén, a Világzenei színpad előtti területen kapott helyet.

Traktor-, személygépkocsi-, valamint motorkerékpár-abroncsokat egyaránt felhasználtak a rekordméretű installáció megalkotásakor. „Az egyes alkotóelemeket fémszerkezet, illetve olvasztás tartja egyben. Ez a fesztivál vendégeiként érkező nemzeteket összekovácsoló jelképként, a fenntarthatóságért tett erőfeszítést szimbolizálja”, fogalmaz Szépvölgyi Gergő, az alkotó Envicash csapatának vezetője.

„Az alkotás folyamata a legelső gumiabroncs beérkezésétől a tervezési munkafolyamatokon át egészen a kivitelezésig 3 hónapig tartott”- tette hozzá a vezető. A még egyetemi tanulmányaikat – környezetvédelem és fenntarthatóság, illetve megújuló energiaforrások kutatásában – folytató alkotópáros az inspirációt egy Indiában töltött szakmai gyakorlatból merítette. Ebbe a szellemi és fizikai alkotófolyamatba kapcsolódott be a Continental Gumiabroncs divíziója.

A tervek szerint a Sziget fesztivált követően az installáció több nagy volumenű rendezvényen is megjelenik majd hazánkban és külföldön egyaránt, egészen 2018-ig. Ezt követően az alkotás a Hungaroringen talál majd végleges otthonra, hogy azt évtizedekig használhassa a versenyekre kilátogató közönség.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/