/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egymillió darabnál jár már a Mazda CX-5

2015. május 29. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

Még négy éve sem gyártják, máris legördült az egy milliomodik Mazda CX-5-ös a gyártósorról. A 2012. februárjában piacra lépő model megannyi újítást hozott magával, amik úgy tűnik, beváltak, hisz csupán egy modell tudott ennél sikeresebb lenni házon belül, a Mazda3.Még négy éve sem gyártják, máris legördült az egy milliomodik Mazda CX-5-ös a gyártósorról. A 2012. februárjában piacra lépő model megannyi újítást hozott magával, amik úgy tűnik, beváltak, hisz csupán egy modell tudott ennél sikeresebb lenni házon belül, a Mazda3.

A Mazda új mérföldkőhöz érkezett. Április végén elkészült az egy milliomodik Mazda CX-5. A gyár legkedveltebb szabadidő-autója kevesebb, mint 3 és fél év alatt érte el ezt az eredményt, 2011 végén kezdődő gyártásától számítva.

A Mazda 2012 februárjában piacra lépő modellje a leggyorsabban növekvő szegmensben szerepel sikerrel. A Mazda első kompakt szabadidő-autója volt, mely karosszériája alatt a SKYACTIV technológia elemeit rejtette, vonalait pedig a KODO (“A mozgás lelke”) formanyelv határozta meg. A CX-5 egy új modellgeneráció úttörője volt, mely sikert hozott a japán gyárnak. A modell több mint 60 díjat mondhat magáénak világszerte, olyanokat, mint a 2012/13 Japán Év Autója díj, vagy a legkedveltebb japán SUV elismerése 2012-ben és 2013-ban.
A CX-5 sok európai piac – köztük Németország – legsikeresebb Mazda modellje.

2012-es hazai bevezetése óta minden évben jelentősen növekszik az eladott darabszám, 2014-ben például 55%-kal haladta meg a 2013-as eladott darabszámot, s egyelőre úgy tűnik, idén is dinamikusan növekszik tovább.

„Nagy örömömre szolgál, hogy a CX-5 három év és öt hónap alatt elérte ezt a gyártási darabszámot” – mondta Masashi Otsuka, a CX-5 programmenedzsere. „Szeretném kifejezni hálámat azon munkatársaim felé, akik mindezt lehetővé tették. Elkötelezett célunk, hogy a modellt továbbfejlesszük a jövő számára, és biztosítsuk, hogy az aktív életstílust folytató vásárlóink továbbra is e modell mellett döntsenek, valamint további ügyfeleket nyerjünk meg vele a márkának.”

A Mazda CX-5 kezdetben a Mazda ujina-i telephelyén készült, mostanra már Kínában, Oroszországban, Malajziában és Vietnam-ban is gyártják. A CX-5-ön kívül csak egy modell érte el gyorsabban ezt a kedvező gyártási számot, a Mazda3.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/