/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egymilliónál tart a Mazda MX-5

2016. április 25. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A Mazda ma bejelentette, hogy 27 évvel a legendás roadster gyártásának 1989. áprilisi kezdete után 2016. április 22-én a gyár elérte az egymillió darabos gyártási számot.

Az első generációtól a mai, negyedik generációig azért voltunk képesek elérni ezt az eredményt, mert hihetetlen erős világszerte rajongóink támogatása” – mondta a Mazda Motor Corporation elnök-vezérigazgatója, Masamichi Kogai. „A Mazdát 96 éve alapították, és ahogy közeledünk centenáriumi évünk felé, egyre több örömet kínálunk e modell vezetésével, mely márkaikonunkká vált. A Mazdának az a legfontosabb célja, hogy különleges kapcsolatot alakítson ki vásárlóival, és vevőink újra és újra a mi márkánkat válasszák.

Azért, hogy a Mazda kifejezze köszönetét az MX-5 rajongói és tulajdonosai felé, az egymilliomodik modell különböző rendezvényeken vesz részt; május 3-án a hirosimai Virág Fesztiválon vonul fel. A mérföldkövet képviselő darabbal június 26-án találkozhatnak az érdeklődők a Goodwoodi Sebességfesztiválon, Angliában, ahonnan a turné európai része folytatódik majd.

Az MX-5 a Mazda autóépítési filozófiájának szimbóluma, fáradhatatlan törekvés az autózás örömének fokozására. 1989-es megjelenése óta a modell folyamatosan kínálja a könnyűépítésű sportautók vezetésének élményét, s gyűjti rajongóit korra, nemre, származásra, kultúrára tekintet nélkül. Az MX-5 érdemeit idáig több mint 250 díjjal ismerték el világszerte. A tavaly megjelent 4. generációs modell trófeák garmadáját érdemelte ki, köztük a 2016-os Világ Év Autója és Autódizájnja díjat, a 2016-os Év Autója díjat Angliában, és a 2015/16-os Év Autója lett Japánban. Élő legenda, mellyel 2000 óta a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerül, mint a legnagyobb darabszámban eladott kétüléses sportautó.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/