/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egyre biztonságosabbak az új autók

2022. október 13. 17:05   |   Autoblog
címkék:  

Az új gépjárművek biztonságát vizsgáló fogyasztóvédelmi szervezet, az Euro NCAP lefolytatta legújabb tesztsorozatát, amely kiváló eredményeket hozott. Nem kevesebb, mint 10 új autót tesztelt, amiből 8 megkapta a maximális ötcsillagos értékelést.

A legfrissebb vizsgálat lenyűgöző eredményeket hozott, tízből nyolc autó öt csillaggal térhetett haza. Az Euro NCAP történetének egyik legjobb értékelését kapta az új Mercedes-EQ EQE, a közepes méretű új villanyszedán, amely felnőtt utas és gyermekvédelemre 95 és 91 százalékot kapott, s a gyalogosvédelme is 83 %-os lett. A biztonsági asszisztens rendszerek vizsgálatán az EQE viszont egyenesen az Euro NCAP történetének eddigi legjobb teljesítményét produkálta. Az Active Emergency Stop Assist rendszer, amely a sofőr tétlensége esetén átveszi az irányítást a jármű felett és biztonságosan a lassú sávba kormányozza azt, ’Nagyon jó’ minősítést kapott.

A kínai BYD márka ATTO 3 crossovere is bemutatkozott Európában, nem is akárhogyan: 91, 89, 69 és 75 százalékos értékelései ötcsillagos eredményre vezettek. Ugyancsak kiérdemelte az öt csillagot az új Mazda CX-60 SUV, a BMW X1 és 2-es Active Tourer, továbbá a SEAT Ibiza és Arona. A Volkswagen Golf korszerűsített, kibővített biztonsági felszereltségű változata is megkapta a maximális ötcsillagos értékelést. Két másik kínai gyártású autó, a Citroën C5 X (Dongfeng Peugeot-Citroën Automobile) és a villanyhajtású Mobilize Limo (Renault-Jiangling) viszont be kellett hogy érje 4 csillaggal.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/