/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egyre több CNG-s autó jön az országba

2017. május 03. 16:10   |   Autoblog
címkék:  

Egyre több használt CNG-autót hoznak be az országba, a CNG-töltőállomásokat üzemeltető BGW Kft. tapasztalatai szerint. Ez egyrészt a bővülő kúthálózatnak, valamint a gazdaságos üzemeltetési lehetőségeknek köszönhető. Minderről a BGW Kft. legújabb CNG-kútjának átadásán lehetett hallani minap, Keszthelyen.

????????????????????????????????????

A BGW ügyfelei egy autóvásárlást ösztönző üzemanyag-kedvezmény programnak köszönhetően március végéig 16 darab használt CNG-üzemű járművet vásároltak. A cég által indított programban minden olyan járműtulajdonos 300 ezer forint értékű üzemanyag kedvezményben részesülhet, ha használt vagy új CNG-járművet helyez forgalomba.

A hazai tulajdonosok főleg Németországból hoztak be 3-6 éves autókat. „A preferált típusok között található az Opel Zafira, a Volkswagen Touran, de akadnak olyanok is, akik Mercedes-Benz E-osztályt helyeztek forgalomba idehaza” – jegyezte meg Zsandarova Krisztina, a BGW Kft. kereskedelmi vezetője.

bgw_20170503_toltes

Tavaly egyébként összesen 295 darab használt CNG-üzemű személyautót vásároltak Magyarországon. Ezek többsége CNG/benzin, illetve CNG/dízel üzemű volt. A legnépszerűbb használt CNG-típusok között található a Fiat Multipla, a Volkswagen Caddy, a Volkswagen Touran, valamint a Passat. A trendekből azonban egyértelműen kiolvasható, hogy egyre többször választanak a vásárlók itthon prémium kategóriás CNG-autót. A Mercedes-Benz E-osztályból például csak tavaly 16 darabot helyeztek forgalomba. Ezen kívül érkezett még az országba Audi A3-as, A4-es, A6-os, Q7-es, valamint Jaguar X-type, Mini, BMW X3-as is.

Az új CNG-üzemű személyautókat és kishaszonjárműveket illetően azonban már nem ilyen kedvező a helyzet, bár szerény növekedés itt is kimutatható. Míg 2015-ben nyolc darab új CNG-autót vásároltak idehaza, addig egy évvel később már 18 darabot. Kishaszonjárműből pedig tavaly 11 darabot vettek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/