/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egyre több Opelbe kerül magyar szív

2014. október 08. 08:30   |   Autoblog
címkék:  

Az új Corsában, az ADAM Rocks-ban és a Mokkában is az új szentgotthárdi motorok mutatkoznak be. A német autómárka egyébként is jól hasít a magyar piacon: szeptemberig többet, mint tavaly egész évben.

Az év hátralevő részében megújul az Opel modellpaletta: az új Corsa az év vége felé kerül a márkakereskedésekbe, már rendelhető az ADAM Rocks mini szabadidő autó és ugyancsak még az idén elindul az új Opel kishaszonjármű, a Vivaro értékesítése. A Corsában és az ADAM Rocks-ban is új szentgotthárdi motorok mutatkoznak be. A 115 illetve 90 lóerős egyliteres háromhengeres turbómotorok az Opel legújabb kis benzinmotor családjának első tagjai.

Ezeknek a motoroknak a sorozatgyártása nyáron indult Szentgotthárdon az eddigi 1.6-os benzin és dízel motorok mellett és ezzel az Opel magyarországi motorgyárában már három különböző motorcsalád készül a rugalmas gyártósorokon. A „magyar szív” egyre több modellbe kerül be, a legújabb hír az, hogy a Mokka is megkapja az 1.6-os dízelt.

Jól hasít az Opel a magyar piacon

Elégedettek lehetnek az Opel tulajdonosai, mert a márka kelendő a magyar piacon. Januártól szeptemberig 7.578 autót adott el Magyarországon az Opel, ami jóval több, mint a tavalyi teljes esztendő értékesítése. Az előző év hasonló időszakához képest az összesített személyautó és kishaszon gépjármű piacon az Opel 57 százalékos növekedést produkált lényegesen felülteljesítve az egyébként szépen növekedő (24,3%) magyarországi összeladásokat.

Személyautó fronton – ahol az Opel immár negyedik éve megszakítás nélkül piacvezető – a márka eredményei még kiemelkedőbbek. A személyautó piac növekedése eddig az idei évben 20 százalékos volt, az Opel ezzel szemben közel háromszor nagyobb mértékben, 56,7 %-al tudta növelni az eladásait. Ez a növekedés 6.869 eladott autót (tavaly ilyenkor 4.383) és 13,59 százalékos piacrészesedést jelent.

A kishaszon gépjárművek piacán az Opel 709 autó eladásával ugyancsak jócskán meghaladta az előző év hasonló időszakának eredményeit.  Természetesen – a korábbi évekhez hasonlóan – az Opel őrzi vezető helyét a magáneladásokban is. Az Opel ügyfelei között a magánvásárlók aránya 30 % fölött van – ez jóval magasabb, mint a flottaértékesítés által dominált magyar piacon általában.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/