/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Eladó egy igazi bajor ritkaság

2014. április 04. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A BMW-k átalakítására létrejött Alpina cég korábban kezdte munkásságát, mint gondolnánk. Már 1988-ban megalkották az akkori e30-on alapuló erőgépüket, mely erősebb volt az M3-asnál is. Most egy ilyen csoda vált eladóvá.

Talán mindnyájunknak felcsillan a szeme és lúdbőrzik a háta, ha meglát egy eredeti e30-as BMW M3-ast. A mára már klasszikussá vált ritka sportautót szinte minden mai felnőtt szerette volna gyermekkorában birtokolni, ám borsos ára miatt csak a legtehetősebbek engedhették meg maguknak, hogy birtokoljanak egyet a négyhengeres 195 (majd 200) lóerős szörnyből.

A sikermodell árnyékában nem volt lehetősége kitörni a 325i 2.7 literes hathengeresén alapuló Alpina C2-esnek, pedig erősebb volt a gyári sportautónál. Cikkünk tárgyát képező jobbkormányos, bőr sportülésekkel, elektromos tetőablakkal és jellegzetes sokküllős felnikkel ellátott 210 lóerős gépezete önzáró differenciálművet, valamint túra benzintankor is kapott, így – bár a fogyasztása biztos nem vetekszik a mai zöldautókéval – egy nagyobb táv leküzdése sem jelent neki akadályt. 225 km/órás végsebessége, valamint hét másodperc körüli százas sprintideje igazi élményautóvá varázsolja.

A kellően ritka és vonzó példányt most tulajdonosa bocsájtja áruba. A szinte tökéletes állapotú 1988-as C2-est nagyjából 10 ezer angol fontért (3,7 millió forintért) kívánja eladni, ami egy 161 ezer kilométert futott modell esetében egész jó bevételt jelent.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/