/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Eladó Mike Tyson Ferrarija

2017. február 20. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Mi tud növelni egy eleve ritka és drága autó értékén? Ha valaki olyan használta, akinek a nevével még egy radírt is el lehetne adni. Márpedig az ex nehézsúlyú világbajnok bokszoló, Mike Tyson egy ilyen figura, az autója pedig 1 a 349 valaha készített Ferrari F50-ből.

Vegyük sorra, milyen tételek növelik extrém mértékben az alábbi Ferrari F50 értékét – azon kívül, hogy egy F50-esről van szó.

A 349 darabos szériából mindössze 50 példány került hivatalosan az Egyesült Államokba, melyek közül ez a Rosso Corsa (piros) egyed Mike Tyson garázsának ékköve lett. A nehézsúlyú bokszoló ráadásul vigyázott az olasz ritkaságra, ugyanis mindössze 5694 mérföldet (9161 kilométert) csavart bele – az egy jó kérdés, hogyan, hisz még egy átlagos ember számára sem túl kényelmes az F50-es.

Ha ehhez még hozzátesszük, hogy minden apró alkatrész és szervizdokumentáció megvan, akkor minden adott, hogy brutális összeget kínáljanak érte a soron következő RM Sotheby’s aukción márciusban (egyes becslések szerint 2,3 millió dollárral, azaz mintegy 666 millió forinttal lesz szegényebb a végső nyertes).

Csak emlékeztetőül, az F50-es hátsó kerekeinek meghajtásáról egy kézikapcsolású sebességváltóhoz kapcsolt 4.7 literes V12-es szívó benzinmotor gondoskodik 520 lóerő és 470 Nm társaságában, melyknek köszönhetően 3,8 másodperc alatt lő ki százra álló helyzetből, s meg sem torpan 325 km/óráig.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/