/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Eladó Tim Allen egyedi Cadillac sportszedánja – videóval

2022. július 05. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem a sportautók szerelmeseinek kedvenc modellje, de az amerikai humorista látott benne valamit, és kicsit átszabatta 2000-es évjáratú Cadillac DeVille DTS-ét. A még mindig szép állapotú szedán most eladósorba került.

A 2000 és 2005 között gyártott Cadilla DeVille aligha a benzinvérű autórajongók álma, pedig sokféle, úttörőnek számító technika került bele és azért erőből sem szenvedett hiányt. Húsz éve nem volt gyakori extra az autókban a Head-Up kijelző vagy az adaptív futómű, de az éjjellátó modul még mostanság is a legdrágább járgányok extralistás kiváltsága – márpedig ezek mind helyt kaptak benne. Nem épp erőgép, de a szóban forgó DeVille a DTS, vagyis az erősebb kiadásként látta meg a napvilágot, ami 304 lóerőt és 400 Nm csúcsnyomatékot jelent a 4.6 literes, 32 szelepes V8-as Northstar szívómotorból kipréselve.

Habár nem egy M-es BMW vagy AMG Mercedes, egy vérbeli amerikai számára ez jelentette a luxust és sportosságot egyízben. Tim Allen humorista is valószínűleg ezért választotta anno a modellt, habár végül ő is valami többre vágyott. Így alakíttatta át saját ízlése szerint a Wheel to Wheel tuningcég segítségével a DeVille-t.

Első körben 18 collos König felniket raktak az autóra, az első fékeket négydugattyús Brembo gyártmányúra cserélték, majd leültették, valamint poliuretán szilenteket is szereltek a gyáriak helyére, hogy feszesebb legyen a futómű. Ez persze nem volt elég, és a motorban rejlő potenciálból is felszabadítottak még némit: polírozott hengerfejjel, nagyobb kompressziójú dugattyúkkal, új befecskendezőrendszerrel, valamint egy Corsa Performance kipufogórendszerrel tették 100 lóerővel izmosabbá a Cadillac szívét. Érdekes módon az utasteret semmilyen változás nem érintette, így maradt a fekete bőr-faberakás kombináció.

Sajnos itt-ott az elmúlt 22 év már meglátszik a DeVille-en, hiába futott mindössze 13 400 mérföldet (21 500 kilométert): mindössze egy gyári kulcsa van, néhány kőfelverődés és használatból eredő karcok itt-ott, régi gumiabroncsok és a szervizelőélet sem teljesen ismert, ám néhány apróság kijavításával szinte hibátlan, egyedi sportszedánra tehetünk szert, melynek értéke az idő múlásával biztosan felfelé fog ívelni.

A cikk írásának pillanatában a Cars & Bids aukciós oldalon 20 250 dollárnál (7,8 millió forint) járt a legmagasabb licit értéke, ám még közel egy hét volt hátra a zárásig. Akit jobban érdekel az autó, akár nézze meg a róla készült rövidfilmet Doug DeMuro narrálásával:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/