/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elárverez 82 autót Mexikó, hogy a szegényeket támogassa – videóval

82 darab, a rendőrség által elkobzott, többségében drága és szinte új autót árul a mexikói kormány, hogy a befolyt összegből a szegényebb régiókat fejlessze. A járgányok között akadnak igazi gyöngyszemek, így a remények szerint akár 1,5 millió dollár is befolyhat.

Nem csak bezúzni lehet a „bűnözők” autóit, hanem hasznot is hajthatnak. Erre jött rá a mexikói kormány, amikor úgy döntött, hogy 82 darab elkobzott autót árverez el most vasárnap.

A Channel News Asia információi alapján a befolyt összeget jótékony célokra kívánják fordítani, s a remények szerint legalább másfél millió amerikai dollárra (436 millió forintra) sikerül szert tenni.

Ebben nagy segítségre lesznek az olyan gyöngyszemek, mint a Lamborghini Murciélago Roadster, három Porsche, egy tucatnyi páncélozott jármű, de a Chevrolet Corvette-ek, Mercedesek és egy Ford Mustang kabrió is megér némi pénzt. Az árverésen való részvétel díja 5 dollár (1450 Ft), így a látogatók száma sem mindegy teljesen.

Andres Manual Lopez Obrador elnök azt nyilatkozta a médiának az esemény kapcsán, hogy az aukciót az újonnan alapított „A visszajuttatni azt az embereknek, amit elloptak tőlük” intézet nevében fogják megtartani, ezzel is utalva arra, hogy a járműveket, amiket a bűnözőktől vettek el, pénzre váltva eljuttatják a szegényeknek: „A szegényeket fosztogatták és a korrupt embereknek adtak belőle. Többé már nem. Most visszajuttatjuk a rászorulókhoz (a zsákmányt).” – mondta az elnök.

Az autók értékesítésén túl három nagyértékű ingatlan árverésére is sor kerül, míg a harmadik licitet a szintén bűnszervezetektől elkobzott holmik, leginkább ékszerek értékesítése jelenti majd. Ezekből is a szegények támogatására fordítanak majd.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/