/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Eldőlt, egyesül az FCA és a PSA csoport

2019. december 23. 18:25   |   Autoblog
címkék:  

A Fiat Chrysler (FCA) és a Peugeot Citroën (PSA) egyesülési megállapodást írt alá, így létrejön a világ negyedik, árbevétel tekintetében a harmadik legnagyobb autógyártója. Az új konszern 8,7 millió darabos kombinált éves eladással és közel 170 milliárd eurós bevétellel számolhat majd, több mint 11 milliárd eurós profit mellett.

Carlos Tavares, PSA (left) and Mike Manley, FCA

Carlos Tavares, PSA és Mike Manley, FCA

A konszernnek kiegyensúlyozott globális jelenléte lesz modern és ikonikus portfólióval, amely az összes járműszegmenst felöleli a luxusautóktól a volumenmodelleken át a szabadidőautókig, kisteherautókig és kishaszonjárművekig. A konszern az FCA erős észak- és latin-amerikai jelenlétére, továbbá a PSA szolid európai pozíciójára építhet. Az új csoport földrajzilag is „egyensúlyban” lesz, bevételei 46 százaléka ugyanis Európából, 43 százaléka pedig Észak-Amerikából származik majd.

A legyártott járművek több mint kétharmada két padlólemezen nyugszik majd. Körülbelül 3 millió darab a kisautó, és 3 millió darab a kompakt/középkategóriás platformra épül majd. A szinergiák lehetővé teszik, hogy a konszern új mobilitási technológiákba és megoldásokba fektessen, alternatív hajtású járműveket és önvezető autókat fejlesszen.

A két autógyártó csoport összeolvadása 12-15 hónap múlva fejeződik be.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/