/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elérte az 1 milliót a Peugeot 3008

2021. december 22. 16:50   |   Autoblog
címkék:  

A Peugeot központi, történelmi gyártóüzemében, a franciaországi Sochaux-ban 2021 őszén legyártották a 3008-as szabadidőjármű egymilliomodik példányát. A kompakt SUV mindössze öt év alatt érte el ezt a fontos mérföldkövet, az Európán kívül Kínában is készülő modell iránti fokozott piaci kereslet azonban egyáltalán nem meglepő.

A típus bemutatásakor elnyerte az év európai autója címet (2017), majd az ezt követő évek során hetvenhat különböző regionális és nemzetközi elismerésben, díjban és kitüntetésben részesült. A modell cikkünk írásakor dobogós helyen áll az európai szabadidőjármű-eladások terén, Franciaországban bevezetése óta uralja piaci szegmensét.

Jól jelzi a Peugeot 3008 globális jelentőségét, hogy minden harmadik példánya (35%) Európán kívül talál gazdára. Az autó különösen népszerű Törökországban, Izraelben, Japánban és Egyiptomban, de Dél-Amerikától Ausztráliáig a legváltozatosabb piacokon kapható.

Ennek a sokszínűségnek is köszönhető, hogy kiemelkedően magas, 80 százalékot meghaladó az automata sebességváltós kivitelek részesedése az eladásokból, a gazdagon felszerelt példányok részaránya pedig megközelíti a 40 százalékot.

Az első generációs Peugeot 3008 (2008-2016) korának egyik legötletesebb, leginkább meg nem értett, ugyanakkor a beavatottak által rajongásig kedvelt típusa volt.

Viszonylag kompakt alapterületen (4,37 x 1,84 m) nagy férőhelyet kínált öt utasának és csomagjaiknak, vezetői környezete egyszerre volt áttekinthető, sportos és futurisztikus, a csomagtartó dupla, felfelé és lefelé nyitható ajtaja és áthelyezhető, nagy teherbírású padlója pedig a rendszeretők és rendszerezők kedvencévé tette a modellt. Hajtáslánc-kínálata elsősorban takarékos benzin- és dízelmotorokból állt, legszívesebben azonban különleges HYbrid4 erőforrása miatt emlékezünk a típusra.

A Peugeot 3008 gyártása negyedik évében, 2020 végén átfogó modellfrissítésen esett át. Ennek során radikálisan átalakult a típus orrkialakítása. A klasszikus hűtőmaszk helyébe lépő, modern „építészeti” elemeket is magán viselő struktúra az azóta bevezetett, új generációs Peugeot 308-ast előlegezte meg.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/