/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elérte célját a stoppoló robot – videóval

2014. augusztus 23. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy kanadai robot egy hónapot és ez alatt az egész országot, vagyis 6000 km-t utazva megérkezett célállomására. A siker több szempontból is fontos mérföldkőnek számít a mesterséges intelligencia és az ember kapcsolatában.

Bár a stoppolás manapság sem ment ki a divatból, sajnos néhány rémhíreknek köszönhetően az autósok kétszer is meggondolják, felvegyék-e az út szélén várakozó embertársukat. De vajon mi a helyzet, ha az illető egy robot?

A videón látható kis gépezet Hitchbot, egy kanadai fejlesztésű gépezet, amelyet azért hoztak létre a kutatók, hogy az ember-robot kommunikációt tudják vele továbbfejleszteni: beszédfelismeréssel és reagálással vértezték fel annak érdekében, hogy a későbbiekben létre jövő mesterséges intelligenciák egyre jobban megérthessék az emberek gondolkodását és kommunikációját.

A kis robotot felszerelték GPS-szel, 3G-s mobilinternettel, továbbá nem csak hallgatni képes utastársaira, hanem akár válaszolni is a fején található kijelzőknek, valamint hangszórójának köszönhetően. A különös kutatás végül sikerrel zárult, ugyanis Hitchbot közel 6000 km-t utazva az új-skóciai Halifaxból eljutott a brit kolumbiai Victoria városba augusztus 21-én, melyet a szurkolók végig követhettek online.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/