/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Életnagyságú Lamborghini épült legóból

2021. június 08. 17:35   |   Demcsák Gergely
címkék:  

A Lamborghini és a LEGO Csoport életnagyságú Lamborghini Sián FKP 37 modellt épített, több mint 400 ezer LEGO Technic elem felhasználásával. A limitált példányszámú hibrid csúcsmodellből tavaly már készült egy 1:8 méretarányú LEGO replika, most azonban néhány mérettel feljebb léptek.

Az alkotók 154 különböző típusú legó elemet használtak, köztük 20 újonnan öntöttet. A 2,2 tonnás legó Lamborghini a legapróbb részletekig megegyezik a valódi autóval, és méreteit tekintve is milliméterre pontosan megegyezik vele.

A két vállalat mintegy 15 szakembere 8660 órát töltött el a fejlesztéssel és az építéssel. A legó autó 4980 mm hosszú, 2101 mm széles és 1133 mm magas lett, karosszériapaneljei pedig egyedi hatszögű LEGO Technic elemekből tevődnek össze, utalva a Lamborghini modelljeire leginkább jellemző geometrikus mintára.

A Sián Y-alakú nappali fényeit és hatszög alakú hátsó lámpáit mintázó fénycsíkok, továbbá az oldalsó villám alakzat ugyancsak LEGO elemekből készültek. Bent nem hiányzik a komplett műszerfal, a középkonzol és a sportülések sem. A kormánykerékre felkerült a Lamborghini embléma és az olasz trikolor is.

Az életnagyságú Sián FKP 37 színe egyébként megegyezik az 1:8 méretarányú modelljével, és a Lamborghini festőműhelyében vitték fel.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/