/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (2) |
| Több

Elfogadják a díjemelést az autósok

2014. november 07. 08:34   |   Autoblog
címkék:  

Bár az autósok közel nyolcvan százaléka számíthat jövő évi kötelező biztosítási díjának emelésére, a biztosítót váltók száma tovább csökkenhet az idei kampányban. A kampány első hetének adatai alapján tíz autósból kilenc elfogadja az átlagosan 1-2 ezer forintos díjemelést és marad jelenlegi biztosítójánál.

Kép: PP Archív

Néhány kivételtől eltekintve díjemelkedéssel szembesülnek az autósok, amikor kézbe veszik a napokban postaládájukba érkező 2015. évi kötelező biztosítási díjértesítőiket. Az 5-10 százalékos átlagos emelés autósonként mindössze 1-2 ezer forintos többletköltséget jelent, ami a váltók eddigi száma alapján úgy tűnik, hogy nem éri el az autósok ingerküszöbét. A legtöbben nem fáradnak a váltással, hanem maradnak jelenlegi biztosítójuknál.

Már az előző évek kampányaiban is jellemző volt, hogy az elérhető megtakarítások mértékének csökkenésével párhuzamosan csökkent a biztosítót váltók száma is. Úgy tűnik, hogy ezen a tendencián a mostani mérsékelt díjemelkedési hullám sem változtat, mert a kampány első hetében alig fele annyian kezdeményeztek biztosítóváltást, mint tavaly ilyenkor. Ez alapján a 2014 novemberében váltók száma valahol 200 ezer környékén alakul majd szemben a tavalyi 370 ezerrel.

A váltók nagy részén négy biztosító, a KÖBE, a K&H, a Groupama és az MKB biztosító osztozik, őket együtt az autósok 50 százaléka választja. Az átlagdíj 12.000 forint környékén, a váltók átlagos megtakarítása pedig mintegy 4 ezer forint körül alakul. Amennyiben a most évfordulós 2,1 millió autós túlnyomó többsége elfogadja a díjemelkedést, akkor a kötelező biztosítók összesített éves díjbevétele 3 milliárd forinttal is nőhet, ami a biztosítók 2013-as, 6 milliárd forintos veszteségének a fele.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Athos
2014-11-07 - 09:00

Ezt az ordas baromságot én nem jelenteném ki, hogy elfogadjuk az emelést, mert akkor olyan lenne, mint ha mi kérnénk.
Mivel biztosítást kötni kötelező, így ha emelnek, akkor is meg kell kötni, de gyanítom, a biztosítók, ebben az esetben is kartelleznek, a mi kárunkra.

Colie
2014-11-07 - 20:00

Mindenki emelt, így több, mint gyanú a kartellezés! Remélem idejében megvizsgálják mi folyik itt!


*/