/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elhagyja Európát a Mitsubishi

2020. július 28. 10:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A patinás japán márka évek óta tartó eladáscsökkenésének vet véget az öreg kontinensen, ugyanis bejelentette, nem mutat már be új modellt az európai piacra a jövőben. A tervek között a délkelet-ázsiai jelenlét megerősítése szerepel.

Nemsokára abba hagyja új autói értékesítését Európában a Mitsubishi. A Renault-Nissan csoporthoz tartozó márka üzleti tervei között inkább a délkelet-ázsiai terjeszkedés szerepel, míg a kiszámíthatatlan európai piacnak hátat fordítanak.

A következő három évben így a cég remélt növekedésének egyik főpillére a költségcsökkentés lesz, ezért nem folytatja Európában, ahol évről-évre egyre kisebb szelet jutott a gyémántmárkának az újautó eladásokból. Ami érdekes, hogy a relatíve sikeres Outlander következő generációja sem lesz így hivatalosan kapható, legalábbis az Automotive News Europe értesülései szerint. Pedig a városi terepjáró 2020. második felében, azaz mostanság került volna a kereskedésekbe.

Ami talán még fájóbb, hogy a világviszonylatban is híres és elismerésre méltó Pajero utód nélkül marad, ráadásul már 2021-ben befejezhetik az SUV gyártását – szintén a már említett költségcsökkentés miatt. Ezzel 15 évig tartó, változtatás nélküli gyártás fejeződik be. Továbbá saját fejlesztések helyett innentől a Renault és Nissan által fejlesztett vezetőtámogató és biztonsági rendszerek, valamint elektromos fejlesztések kerülnek majd a jövőben érkező modellekbe – ugyancsak a kiadások visszaszorítása érdekében.

A délkelet-ázsiai jelenlét eddig is fontos volt a gyémántmárkásoknak, azonban Európa kiejtésével még jobban tudnak koncentrálni az ide szánt (leginkább off-road képes) modellek fejlesztésére.

Habár egyik modell sem tudta igazán megvetni lábát az öreg kontinensen, szomorú, hogy az ASX és az Eclipse Cross crossoverek, az L200 pickup, valamint az Outlander is csak nem hivatalos forrásból lesz beszerezhető a jövőben.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/