/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elhunyt a világ legsikeresebb autóértékesítője

Joe Girard 15 év alatt több mint 13 ezer, javarészt Chevrolet modellt adott el az Egyesült Államokban, így ő lett minden idők legsikeresebb értékesítője. A rekordévében 1582 autót eladó úr 90 éves korában hunyt el.

Egy olyan országban (azaz kis hazánkban), ahol éves szinten száznéhányezer újautót, ezen belül a legsikeresebb gyártó is tizenpárezer modellt értékesít, nehéz elképzelni azt, hogyan képes valaki (csak a munkanapokkal számolva) napi szinten hat autót eladni egy adott márka járműveiből úgy, hogy még meg is kell győzze a vevőt, mindezt ráadásul nem is a számítógépes rendszerek hőskorában, hanem jó néhány évtizeddel ezelőtt, papíralapon, felfoghatatlan.

Pedig Joe Girard, a ’60-as és ’70-es évek top értékesítője valamit nagyon jól csinált, ugyanis 15 év alatt 13 001 autót adott el, főként Chevrolet újautókból. Mr. Girard 1973-as csúcsévében 1425 autót adott el, mellyel bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is. Habár ezt a rekordját 2017-ben a General Motors hátszelét élvező Ali Reda 1582-es darabszámmal megdöntötte, a korábbi rekordot már nyugdíjazta a Guinness, így örökre Mr. Girard nevéhez fog fűződni az érdem.

Hogy mi rejlik a siker mögött? Egyrészt az ügyfelek folyamatos támogatása, elégedettségük mérése és például az olyan apróságok, mint az üdvözlőlapok rendszeres küldése annak reményében, hogy vagy nekik vagy ismerőseiknek úgyis kell hamarosan egy új modell.

Miután a ’70-es évek végén besokallt az értékesítéstől, a háttérből kezdte irányítani sorsát, vagyis könyveket jelentetett meg és előadásokat tartott, melyek témái többek között a „hogyan adjunk el bármit bárkinek” és a „hogyan zárjunk minden üzletet” voltak.

Ugyan szép kort élt meg, mégsem teljesen békésen hunyt el – február 28-án, két nappal azután, hogy elesett és beütötte a fejét, 90 évesen távozott erről a világról.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/