/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elindult az alternatív hajtású autók Mille Migliája

2019. szeptember 30. 17:45   |   Autoblog
címkék:  

A Mille Miglia kétségkívül a világ egyik legikonikusabb ralija, amelynek most elindult az elektromos és hibridhajtású gépkocsik számára fenntartott „zöld” változata is. Akárcsak a klasszikus autók részvételével zajló hagyományos verseny, úgy a Mille Miglia Green is Brescia városából indul. A Volkswagen részéről az új e-up! és két elektromos Beetle is az indulók között van.

The new Volkswagen e-up!

A Mille Miglia Green napi szakaszain a résztvevőknek maximum 180 kilométert kell megtenniük, sokszor igen nehéz terepen, ami rendesen próbára teszi a járműveket. A járműveket több kategóriába sorolják, vannak tisztán elektromos hajtásúak (akkumulátoros és üzemanyagcellás), hibridek (full hibrid, enyhe hibrid, plug-in hibrid), valamint utólagosan elektromossá alakított, 1990 előtt gyártott klasszikus autók.

A Volkswagen egy új, nagyobb hatótávú, a Frankfurti Autószalonon bemutatkozott e-up!-ot és két darab villanyhajtású klasszikus bogárhátút nevezett be a versenyre. A 83 lovas e-up!-ban már 32,3 kWh-s telep van, amivel akár 260 kilométert is meg tud tenni. Ráadásul rövid idő alatt újratölthető, 40 kW-os gyorstöltővel 60 perc alatt 80 százalékra.

The e-Beetle

A két e-Beetle-ből pedig akár közönségkedvenc is válhat Olaszországban. A klasszikus villanyhajtású Bogár hajtáslánca az egyfokozatú váltóművel együtt megegyezik az e-up!-éval, és 1280 kilogrammos tömege ellenére 8 másodperc alatt felgyorsul 80 km/órára. A maximális sebessége 150 km/óra.

A zöld Mille Miglia első szakaszát szeptember 27. – 29. között rendezték meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/