/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elkészült a BMW X3 új nemzedéke

2017. június 26. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A BMW szép csendben összerakta az X3 új generációját, amely minden korábbinál lendületesebb karakterével, látványos formai megoldásaival, erőteljes motorpalettájával, hatékony hajtásláncával és luxus színvonalú utasterével nyitja meg a 2003 óta íródó sikertörténet új fejezetét.

A BMW X3 első két generációból világszerte összesen több mint 1,5 millió példányt értékesítettek. A harmadik nemzedék tovább halad az elődei által megkezdett úton, sportos köntösben tárva az ügyfelek elé az emelt hasmagasságú járműkoncepció off-road karakterét. Az ismerős karosszéria-arányok már első ránézésre kihangsúlyozzák a modell első és hátsó tengely közötti tökéletes terhelés-elosztását, miközben a nagy teljesítményére szemből nézve a jelentős mértékben megnövelt hűtőrácsok és a hatszög alakú ködlámpái utalnak. Hátul a háromdimenziós hatású LED-es lámpák kerülnek a figyelem középpontjába, a sportosságot pedig meredeken lejtő légterelő szárny és dupla kipufogóvég nyomatékosítja.

A BMW ügyfelei három felszereltségi csomaggal (xLine, Luxury Line, illetve M Sport) és a BMW Individual részleg teljes portfóliójának opcióival szabhatják személyre a kocsit. Az alapfelszereltség részeként kínált 18” méretű könnyűfém keréktárcsák alternatíváiként az ügyfelek egészen 21” méretig válogathatnak a különféle felnik és gumiabroncsok között, miközben a három felszereltségi csomag nem csupán a karosszéria egyes elemeire, de az utastér hangulatára is hatással van.

Bármelyik csomagról legyen is szó, az új BMW X3 utasterét minden esetben a tökéletes illesztések, a prémium minőségű anyagok, az első osztályú felületkezelés és a luxus színvonalú atmoszféra harmóniája járja át. A még tovább növelt menetkomfortról eközben számos opció gondoskodik, úgy mint a háromzónás automata légkondicionáló, az Ambient Air légfrissítő csomag, az aktív ülésszellőztetés, valamint a nyitható panoráma üvegtető. Az alapesetben 550 literes csomagtér a hátsó üléstámlák ledöntésével egészen 1600 literig bővíthető.

A BMW mérnökei az X3 futóművét is továbbfejlesztették, az új modell sportosabb, egyúttal kényelmesebb is lett elődjénél. Opcióként M sportfutómű, dinamikus lengéscsillapítás-szabályzás, M sport fékrendszer és a változó áttételű kormányrásegítés rendelhető.

Az új BMW X3 piaci bevezetésekor (illetve nem sokkal utána) háromféle benzines és kétféle dízelüzemű erőforrás kerül fel a motorpalettájára. A portfólió csúcsán – a BMW X3 modelltörténetének első BMW M Performance tagjaként – a 360 lóerő maximális teljesítményű BMW X3 M40i áll. A benzines palettát színesíti a 252 lóerő maximális teljesítményre képes BMW X3 xDrive30i és a piaci bevezetés után nem sokkal elérhető BMW X3 20i, 184 lovas motorral. Utóbbit összkerékhajtással is meg lehet vásárolni. A dízelmotorok közül kezdetben a 190 lóerős BMW X3 xDrive20d lesz elérhető. Mindegyik motorhoz alapáron nyolcsebességes Steptronic automataváltót kötnek.

A számos intelligens vezetést támogató rendszert magába foglaló, félig automatizált járművezetésre összpontosító BMW Personal CoPilot innovációjának részeként az új BMW X3 az aktív tempomat legújabb generációjával, valamint a kormányzó- és sávtartó asszisztenst, a sávváltást segítő asszisztenst és az oldalirányú ütközésre figyelmeztető rendszert is magába foglaló Driving Assistant Plus biztonsági csomaggal is felszerelhető.

Az új BMW X3 modellhez a BMW Connected teljes szolgáltatás-palettája elérhetővé válik. Az Open Mobility Cloud rugalmas felhőalapú platformra épülő, járműbe integrált digitális koncepció számos okoseszköz rendszerbe kapcsolásával segíti az ügyfelek személyes mobilitását. A technológia például folyamatosan figyeli az okostelefonban elmentett naptár-bejegyzéseket, az előre egyeztetett találkozókat pedig úti célként emeli át a jármű navigációs rendszerébe. Indulás előtt a szolgáltatás feldolgozza a tervezett útvonalra vonatkozó valós idejű forgalmi információkat, a pontos célba érkezéshez pedig időben figyelmezteti a felhasználót az indulásra.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/