/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elkészült a BWM M1 legó kiadása

2019. április 13. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy fanatikus legó építő elkészítette az ikonikus bajor sportautó kicsinyített, műanyag kockákból készült változatát utcai és verseny kivitelben egyaránt. A modell egyelőre csak a tervező asztalán él, de ha elég szavazatot kap, a boltok polcaira is kerülhet.

A műanyag építőkockák és az autók szerelmesei mindig örülnek, ha a Lego nevével fémjelezve megjelenik egy új modell. Nos, a szóban forgó modell még nem létezik hivatalosan, de nem sok kell neki, hogy akár a karácsonyfa alatt ennek örüljön gyermekünk a legjobban az ajándékbontáskor.

A Lego Ideas oldalán található ötlet valóra váltásához csupán szavazattal kell támogatni az autót lemodellező művészt, aki Tomoell néven alkot. Szerencsére rögtön kétféle változatot is szemügyre tudunk venni.

A barna az utcai BMW M1, mely 986 elemből áll, míg a több kiegészítőt kapott versenyváltozatot, a 6-os rajtszámmal látható fehér M1-est 1059 építőkocka teszi teljessé. Mindkét modell nyitható ajtókkal, motorháztetővel és kormányozható kerekekkel rendelkezik, és elég élethűnek tűnnek az első képek alapján. A méretarányról, így a pontos méretekről nem tudni, de a szabadon álló kockákból nagyjából 20 centiméteres hosszra számíthatunk.

A mindössze 1978 és ’81 között készített M1-esből mindössze 453 példány látta meg a napvilágot. A középmotoros sportautó designját az olasz ikon, Gioergetto Giugiaro tervezte Torinóban, a gyártás végül Münchenben indult meg. Napjainkra egy keveset futott példány értéke elérheti az akár egymillió eurós, azaz több mint 320 millió forintos összeget is, míg egy gyakran használt, de megkímélt M1-es ára 500 ezer euró, vagyis 160 millió forint körül mozog. Természetesen a műanyag modellváltozat arányaiban sem közelítené meg ezt az értéket.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/