/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Elkészült a világverő amerikai hipersportautó – videóval

2017. november 03. 17:50   |   Autoblog
címkék:  

A Hennessey négy évig fejlesztette a Venom F5-öt azzal a céllal, hogy a világ leggyorsabb utcai autója legyen. A Lotus Elise alapú Venom GT-vel egyszer már legyőzték a Bugattit, a Venom F5-tel azonban már 483 km/órás sebesség a cél. A kocsi képes lehet rá, ugyanis 1600 lóerős, amihez 1338 kilogrammos súly társul.

A Hennessey egyszer már megdöntötte a Bugatti Veyron Super Sport 431 km/órás világcsúcsát, bár a kísérletüket akkor a Guinness nem hitelesítette. A texasi tuningcég nem hagyta annyiban és négy évnyi megfeszített munkával kerékre állította a Venom F5-öt. Az F5-öt a világ leggyorsabb utcai autójának szánták, nevét a tornádók jellemzésére szolgáló eredeti Fujita skála után kapta. A történelem legpusztítóbb, 420-512 km/óra szélsebességet produkáló tornádói ugyanis az F5-ös besorolást kapták. A Venom F5-tel a cél a 300 mérföld/órás, azaz a 483 km/órás sebesség túlhaladása.

A Venom F5 saját fejlsztésű autó, szénszálas vázzal és karosszériával, aktív aerodinamikával és hátul középre beépített ikerturbós V8-as motorral. LS V8-alapú blokkja 1600 lóerőt ad le és egy hétfokozatú szekvenciális váltómű tartozik hozzá. A hátsókerék-hajtású hiperautó az előzetes adatok szerint kevesebb mint 10 másodperc alatt sprintel 300 km/órára, tehát gyorsabb a mai Formula 1-es versenyautóknál. A nulláról 400 km/órára gyorsítást, majd állóra fékezést pedig 30 másodperc alatt hajtja végre.

A Hennessey Venom F5-ből 24 darabot terveznek építeni, 1,6 millió dolláros áron, ami jóval kevesebb, mint amit például a Bugatti Chironért kell fizetni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

egyember
2017-11-04 - 06:59

Mire is jó ez az (ilyen ) autó?


*/