/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elkészült az első dízel Bentley

2016. szeptember 21. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Ezt is megértük, a Bentayga Diesel személyében köszönthetjük az első dízel Bentley-t. Persze nem holmi négyhengeres olajkályha duruzsol a motortérben, hanem a világ legerősebb sorozatgyártású turbódízel motorja, ami a nagytestű SUV-ot páratlan dinamikával mozgatja.

A konszernpolitikának köszönhetően az Audi SQ7 erőforrása a Bentley SUV-jában is megtalálta a helyét. Szó sincs róla, hogy a luxus terepjáróban méltatlan lenne, hiszen az autóiparban alkalmazott legkorszerűbb technológiát vonultatja fel és több mint sportosan mozgatja azt.  A 4 literes, 32 szelepes V8-as egységet három turbófeltöltő lélegezteti – két hagyományos és egy elektromos –, amelyek révén 435 lóerős csúcsteljesítmény és 900 Nm-es csúcsnyomaték jön létre. A Bentayga Diesel 4,8 másodperc alatt gyorsul százra, akárcsak az Audi SQ7, csúcssebességét azonban nem korlátozza elektronika, így eléri a 270 km/órás sebességet is.

A V8-as dízel nyomatéka már 1000-es fordulatszámtól kihasználható, a turbólyukat a 48 voltos rendszer által táplált harmadik turbófeltöltő gyakorlatilag megszünteti. A Bentayga Diesel késlekedés nélkül, fölényesen gyorsít, s akár 1000 kilométert is megtehet egy tankkal – a Bentley történetében először. Az Euro 6-os normájú, fejlett kipufogógáz-tisztító rendszerekkel felvértezett V8-as dízelmotor átlagfogyasztása 7,9 l/100 km, széndioxid-kibocsátása pedig 210 g/km, a Bentley modellek közül a legalacsonyabb.

A Bentayga Diesel ugyanazt a modern brit luxust vonultatja fel, mint W12-es társa és számos egyedi stíluselemmel rendelkezik. Ilyen az oldalankénti dupla kipufogóvégződés, a fekete „mátrixhálós” hűtőmaszk, továbbá az egyedi 21 colos felnik. Az utastérben újfajta fabetét jellemzi a dízel kivitelt. Az autó természetesen Mulliner kiegészítőkkel is ellátható, mint például a hűtőszekrény, a Linley kínai porcelán étkészlet és kristálypoharak, továbbá a Mulliner Tourbillon by Breitling aranyóra.

A Bentayga Diesel felszerelhető elektronikusan szabályozott karosszériamozgás-kiegyenlítő rendszerrel, amely kanyarodáskor ellenpontozza a kocsitest mozgásait és biztosítja, hogy a gumiabroncsok mindig teljes felületükkel tapadjanak az útra. Emellett a változó áttételű elektromos szervokormány is az alapfelszereltség részét képezi. Lejtmenetvezérlő rendszer és adaptív légrugós felfüggesztés is bekerült az autóba, amely négyféle magasságban működhet. A menetmód választó rendszer nem kevesebb, mint nyolc beállítást ismer, ezek segítségével a Bentley bármilyen útburkolaton, mostoha körülmények között is képes haladni.

A dízel luxus SUV ezen kívül rendelkezik a legmodernebb vezetéstámogató rendszerekkel. van benne többek között mögöttes forgalomba figyelmeztető rendszer, 360 fokos kamerarendszer, parkolóasszisztens, szélvédő kijelző és éjjellátó berendezés is. Extraként rendelhető például hátsó szórakoztató rendszer kivehető Androidos tabletekkel és 1950 wattos Naim hifi.

A Bentley Bentayga Diesel értékesítése a jövő év elején indul.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/