/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elkészült az új Ford Fiesta furgon

2021. szeptember 17. 16:15   |   Autoblog
címkék:  

A Ford az új Fiestával párhuzamosan bemutatta az új Fiesta Van modellt is, amelynek új stílusa, továbbfejlesztett technológiája és takarékos lágy hibrid hajtása révén minden eddiginél mutatósabb és termelékenyebb. Az új Fiesta Van idén ősztől rendelhető, és a vásárlók 2022 elejétől vehetik át az autót.

A Fiesta Van eddig is mutatós formavilágát új szintre emeli a merész, szembeötlő dizájn, így az autó látványosan kitűnik a tömegből, miközben a Trend és a Sport kivitelek is jól megkülönböztethetők lesznek egymástól, ráadásul egyedi stíluselemeikhez a keréktárcsák és a belső kárpitok megújult kínálata társul.

A vásárlók számíthatnak a navigációval kiegészített SYNC 3 rendszerre is; ez a beépített FordPass Connect modem segítségével számos olyan eszközhöz biztosít hozzáférést, amelyekkel produktívabb és egyszerűbb lesz a munka. Ilyen például a távnyitás funkció, vagy a Ford Live hálózatba kapcsolt, rendelkezésre állási időt optimalizáló rendszer által kínált adatalapú karbantartási értesítések.

A Fiesta Van egyik jellegzetes külső stíluseleme az autó orr-részét magasabbra emelő motorháztető-kialakítás, amihez nagyobb méretű felső hűtőrácsot terveztek a dizájnerek. A Ford ‘kék ovál’ emblémája most nem a gépháztető első peremén, hanem a hűtőmaszkon kapott helyet, ahol még látványosabban érvényesül. Az alapfelszereltséghez tartozó új LED fényszórók keskeny, vízszintesen elnyújtott alakja tovább erősíti az új Fiesta Van modern formanyelvét. A hátsó lámpatesteket fekete keret övezi.

Az autó kétféle felszereltséggel kapható. A Sport modell látványos, méhsejtmintás, csillogó fekete hűtőrácsot és széles, a karosszéria színére fényezett oldalsó légbeömlőket kap, valamint alacsonyabb, sportos futóművet és új formavilágú 17 vagy 18 colos könnyűfém keréktárcsákat. A kéttónusú (piros/ébenfekete) belső kárpitozást kontrasztos vörös varrás díszíti.

A Trend változat széles felső hűtőmaszkját markáns vízszintes lécek tagolják, és magasfényű króm díszléc keretezi; az autó 15 colos acél keréktárcsákon gurul, amelyekhez új tervezésű dísztárcsák járnak. Az áttervezett kabin nemcsak szebb lett az új ébenfekete kárpitozás miatt, hanem kényelmesebbé is vált. Az autó két új (Boundless Blue és Beautiful Berry) fényezéssel is megrendelhető.

Az új Fiesta Van karosszériája megegyezik a háromajtós személyautó-változatéval, amit strapabíró, csúszásmentes, sík hátsó padlóburkolat és négy lekötési pont egészít ki, valamint a kabin teljes magasságát kitöltő rekeszfal, amelynek felső fele a jó hátsó kilátás érdekében acélhálóból készül. A jobbkormányos piacokon a hátsó üvegezés helyett lemezpanelek kerülnek az autóba. A Fiesta Van teljes hasznos teherbírása eléri az 531 kilogrammot, a rakodótér maximális hossza 1283 mm, hasznos térfogata pedig 0,96 m3.

Az új Fiesta Van fejlett vezetéssegítő és világítási technológiái megkönnyítik a sofőrök munkáját. Az autóhoz megrendelhető Parkolási Csomag része az Aktív Parkolóasszisztens, ami segít felmérni a megfelelő méretű parkolóhelyet, majd elvégzi a párhuzamos vagy a merőleges parkolást. Ugyancsak a parkolást és a tolatást segíti a tolatókamera is, a ki- és beszállást pedig az ajtók élvédői teszik biztonságosabbá. Mindegyik modellváltozathoz alapáron jár a LED fényszóró, de opcióként megrendelhető a Matrix LED fényszóró is, ami képes a mindenkori közlekedési szituációkhoz igazítani a fénycsóvát.

Az autóhoz számos modern technológia rendelhető, köztük a ebességkorlátozás Ffelismerés funkcióval kiegészített adaptív sebességtartó automatika, a keresztirányú forgalomfigyelővel és aktív fékezés funkcióval kiegészített holttérfigyelő, a sávtartó rendszer és az aktív fékezéssel kiegészített ütközésre figyelmeztető rendszer.

125 lóerős lágy hibrid hajtásláncával az új Fiesta Van lendületes, mégis takarékos autózást kínál.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/