/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elkészült az új Volkswagen Crafter

2016. augusztus 01. 14:25   |   Autoblog
címkék:  

Pontosan a vásárlói igények szerint fejlesztették ki az új Crafter sorozatot, amely rengetegféle kivitelben választható. Háromféle hosszal és tetővel, Euro 6-os TDI motorokkal, továbbá első-, hátsó- vagy összkerékhajtással konfigurálható, s a kategóriában egyedülálló biztonsági rendszerekkel szerelhető fel.

Mi segíti a leghatékonyabban a futárszolgálatok munkáját a sűrű belvárosi forgalomban? Hogyan mozoghatnak az építőipari járművek sáros terepen is könnyedén? Hogyan előzhetők meg a hosszú utakon elfáradó vezető okozta balesetek? Az ügyféligények és alkalmazási követelmények részletes kutatása és pontos megértése érdekében az új Crafter kifejlesztése során számos ügyfelet mindennapi munkája során is elkísértek a szakemberek. Ilyen módon végezhettek ugyanis hiteles és élő elemzést az ügyfél konkrét szükségleteiről, illetve azok hasznos megoldási lehetőségeiről. Az új Crafter mindezen egyéni kihívásokra megoldásokat kínál.

Az új Crafter új fejlesztésű, Euro 6 minősítésű motorjaival és teljes egészében új tervezésű karosszériájával kategóriája legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztását és károsanyag-kibocsátását célozza. Rövid- és hosszútávú használatra egyaránt ideális, különösen megbízható erőforrások segítik csökkenteni az állásidőket. Az új Crafter emellett kopó alkatrészei, karbantartása és javítása csekély költségszintjével hosszú távon is kedvező üzemeltethetőséget biztosít.

Optimális méretei szintén az új Crafter maximális kihasználhatóságát szolgálják, amely a nagy raktérfogat és a lehető legkisebb külső méretek összhangját kínálja. Raktér térfogat és hosszúság tekintetében egyaránt felülmúlja elődjét és vetélytársait.

A kimondottan a Crafter számára kifejlesztett „EA 288Nutz” 2,0 literes TDI motor négy teljesítménylépcsőben szerepel a palettán, igény szerint 75 kW (102 LE), 90 kW (122 LE), illetve 103 kW (140 LE) vagy BiTurbo-TDI kivitelében 130 kW (177 LE) teljesítménnyel választhatják a vásárlók. Az új Crafter motorizáltsága rendkívül széles kínálatában igény szerint első-, hátsó- vagy 4MOTION összkerékhajtással rendelhető. Az ügyfelek mindegyik hajtásváltozatban manuális és automata sebességváltó között is választhatnak.

Ez azonban még korántsem minden: modellváltozattól függően járműhosszúságból is háromféle áll rendelkezésre. Ehhez a zárt kivitelek ugyancsak háromféle tetőmagassága társul, így minden ügyfél egyéni igényeinek leginkább megfelelő módon konfigurálhatja az új Craftert.

Az új Crafter vezetői segédrendszerei terén minden eddiginél magasabbra emeli a mércét a nagyméretű transzporterek szegmensében. A cél ez esetben, hogy a korszerű aktív és passzív biztonsági rendszerek mindenfajta terhelési állapot mellett optimális védelmet nyújthassanak a bennülők számára. Az ebben a kategóriában elsőként alkalmazott elektromechanikus szervokormánynak köszönhetően az új Crafter kínálatában olyan aktív vezetői segédrendszerek egész sora jelenhet meg, mint például a vontatmány-stabilizáló funkcióval kiegészített ESP, a követési távolság automatikus szabályzása (ACC), a másodlagos ütközésvédelem, az oldalszél-asszisztens vagy éppen a vontatmánnyal végzett manőverezést segítő berendezés.

A passzív biztonság tekintetében a vezető és az utasok első, oldal- és fejlégzsákjai mellett szintén fejlett technikák sokasága áll rendelkezésre. Ilyen például a tolatókamera, a parkolássegítő távolságellenőrző rendszer és a parkolóhelyről való kiállást segítő funkció. A zavartalan, nagy hatótávú látást LED-fényszóró, kanyarodófény és távfény-asszisztens hivatott segíteni. Az új Crafter mobil-online-szolgáltatásai szintén pontosan az ügyfelek egyéni igényeire szabhatók.

Kimondottan az új Crafter számára új gyár létesült Wrzesniában, amely Poznan-Antoninek immár több mint húsz esztendeje működő Volkswagen-üzeme mellett a márka immár második termelési helyszíne Lengyelországban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/