/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elmúlt ötven, mégis dögös – videóval

2014. január 19. 19:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Tulajdonosa hamvaiból támasztotta fel Porsche 356A modelljét. Megfosztotta keménytetejétől, rápakolt néhány – a gyártó más autóiról származó – alkatrészt és hét év munka után elkészült álma szebb, mint valaha.

Már azt sem engedheti meg bárki magának, hogy Porschéval közlekedhessen, nemhogy az még régi és igazi ritkaság is legyen. Így aztán nem mindennapi cselekedetnek számít az a hét év hosszú műveletsor, amit a képeken és alábbi videón látható Porsche 356A Speedster „Outlaw” tulajdonosa művelt kedvencével.

A gyöngyszem pályafutását 1957-ben kezdte kupéként, ám az évezredfordulóra már olyan gyászos állapotba került, hogy gazdája gondolt egyet, és megvált tetejétől, kibelezte a kocsiszekrényt, majd elkezdte újjáépíteni. Amit pedig nem, vagy csak hihetetlen összegekért tudott volna pótolni, azokat az alkatrészeket más stuttgarti gépekből (például 911-es és 912-es modellek) szedte össze, így kölcsönözve még egy csipetnyi egyediséget az így „Outlaw” (azaz túl a határokon) kiegészítőnévvel illetett négykerekűnek.

A koronát a műremekre az teszi fel, ha megtudjuk, hogy mindezt egyedül, a saját garázsában hajtotta végre a fanatikus tulaj. Az átalakítás és restaurálás minőségét mi sem jelezhetné jobban, minthogy maga Jay Leno foglalkozott vele saját műsorában. Az erről készült felvételek itt tekinthetők meg:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/