/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Élőben Genfből: szupererős Audi R8 és A4 kombi

2008. március 04. 17:31   |   Autoblog
címkék:  

A Genfi Autószalonon az Audi hivatalosan is bemutatta az A4 Avantot, valamint egy különleges R8-cal is előállt.

Befutott Genfbe az új A4 Avant, mely az Audi új slágere lehet például itt Svájcban. Az autópályán idefelé eleve olyan érzésünk volt, hogy ez az Audik országa, minduntalan elsüvített egy mellettünk, jó részük kombi. Tudjuk, hogy nyugaton nagy divat puttonyos autót venni, az új A4 pedig már ránézésre is minden igényt kielégít. Az Avant a B oszlopig egy az egyben megegyezik a limuzinnal, onnan pedig értelemszerűen gömbölydedebb kialakítás következik, hogy elférjen az immár 490 literes csomagtartó, mely döntögetéssel 1430 literesre növelhető. Az autó teljes hosszához 123 millimétert csaptak hozzá, mindezzel és az Audi szerint a korábbinál sokkal merevebb karosszériával együtt is sikerült tíz százalékot lefaragni a kombi önsúlyából. Az új A4 Avant értékesítése tavasszal kezdődik Európában, de még idén a világ minden részén elérhető lesz. A motorpaletta a 160 lóerős, turbós 1,8-as és a 265 lóerős, 3,2-es V6-os benzinesből, valamint 143 és 170 lóerős kétliteres, továbbá 240 lóerős háromliteres dízelből áll.

Az új kombi mellett az Audi hozott Genfbe egy különleges R8-ast is, mely lényegében nem más, mint a Detroiti Autószalonon kiállított, V12-es dízel tanulmány. Most már neve is van, Svájcba R8 TDI Le Mans-ként érkezett meg, a duplaturbós erőforrás 500 lóerőt tud, legnagyobb nyomatéka pedig kereken 1000 Nm. Nulláról százra igazán elismerésre méltó 4,2 másodperc alatt gyorsul.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/