/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Előzött a Mercedes, veszi a kalapját a BMW-főnök

2019. július 08. 15:29   |   Autoblog
címkék:  

Harald Krüger, a BMW vezérigazgatója távozik, mert a konszern élén töltött évei alatt a Mercedes megelőzte a bajor márkát a prémium-kategóriában és elmaradtak az e-kocsik fejlesztésével.

Krüger szerződése csak 2020-ban járt volna le. A felügyelő bizottság a jövő héten a menedzser leváltását tervezte, amit az önkéntes lemondásával előzött meg. A gépészmérnök 1992 óta dolgozott a konszernnél és 2015 óta állt annak élén. Akkor a többségi tulajdonos Quandt-család és a munkavállalók érdekképviseleteinek egyetértésével került az élre, általánosan elismerték szerénységét és törekvését vezetés és alkalmazottak összhangjára.

depositphotos.com

depositphotos.com

Most viszont felróják neki, hogy vezetése alatt a vállalat visszaesett, a Mercedes 2016 óta több járművet ad el, mint fő versenytársa. Emellett a szakma általában bátortalannak tartja a BMW e-kocsi programját.

A konszern élére két esélyes jelölt van: Klaus Fröhlich, a fejlesztési – és Oliver Zipse, a termelési igazgató. Az utóbbinak adnak nagyobb esélyt, mivel négy évvel fiatalabb társánál, ugyanakkor bár erős kezű, határozott vezető, támogatják az érdekképviseletek. (Forrás: Der Spiegel)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/