/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Első képek a Volvo C30-ról

2006. július 24. 08:27   |   Autoblog
címkék:  

Megérkeztek az első képek az alsó-középkategóriás új Volvo C30-ról, amely a Volvo reményei szerint új ügyfeleket fog a márkához csábítani.


Az új C30 divatos kocsi. Egyedülálló fiatalok vagy párok autója, olyan városlakóké, akik intenzív életet élnek – véli a Volvo. Az éves cél 65 000 darab gyártása, melyekből a Volvo várakozása szerint 75 százalék Európában talál gazdára. Várhatóan Olaszország, Németország, Spanyolország és Anglia lesznek a legnagyobb piacok.

A szériamodell formaterve szinte megegyezik a Volvo C30 Design Concept-ével, melyet még az év elején mutattak be a Detroiti Autókiállításon. Maradt a dinamikus orrkiképzés, az egymással szöget bezáró első lámpákkal és az alacsony, széles hűtőráccsal. Oldalnézetből a kiemelt kerékjáratok és a lejtős tető teszik lendületessé az új C30 vonalvezetését. Ezt fokozza az oldalsó ablakok erőteljes, hajóformájú alakzata. Erősen lekerekítették, a patkó formában világító hátsó lámpákkal és az üveg csomagtartófedéllel pedig kiemelték a hátsó vállakat. A csomagtartófedél felső részére erősített légterelő kétféle kialakításban is kapható.


Az új C30-ban négy felnőtt fér el. Ez a két különálló hátsó ülésnek köszönhető, melyeknek igen nagy a fej- és lábtere. A hátsó üléseket enyhén középpontosították, ezáltal jobb lett a térérzet és jobban előre lehet látni belőlük. Az üveg csomagtartóajtón keresztül is láthatóvá válik a vizuálisan lebegő középkonzol. Már az alapváltozatban is három különböző színű kárpitozás választható.

Az új Volvo C30 motorpalettája igen széles. Az alapváltozat 1,6 literes, négyhengeres benzinmotorja 100 lóerős, az azonos hengerűrtartalmú, tiszta és takarékos dízel 109 lóerős, az öthengeres D5 és T5 turbómotorok teljesítménye pedig 180 illetve 220 lóerő.


425 cm-es hosszával a C30 a Volvo modellsorozatának legkisebb tagja, 22 cm-rel rövidebb a Volvo S40-esnél. Sportos futómű. Már a Volvo C30 alapmodelljében is igen jó minőségű az audioberendezés – az igazi audiofilek pedig a Premium Sound rendszert választhatják, melynek Alpine ICE Power digitális erősítője 5×130 Wattos, és Dolby ProLogic II Surround redszerű. A tíz darab hangszóró szállítója a dán Dynaudio.

Biztonság szempontjából a C30 igazi Volvo. Egyebek közt rendelhető hozzá a BLIS (Blind Spot Information System/Holttér Figyelő Információs Rendszer), melynek segítségével a vezető képes felismerni, ha a tükör holtterében másik jármű közeledik. A kocsi első részében ugyanazt a szabadalmaztatott szerkezeti felépítést használják, mint az S40-esben és a V50-esben. A légzsákokkal és az övfeszítőkkel együtt a C30 első osztályú biztonságot nyújt. A biztonsági felszereltségnek természetesen része az ostorcsapás elleni védőrendszer, a WHIPS, az oldalütközés elleni védőrendszer az oldallégzsákokkal, valamint a függönylégzsák.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/