/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Enyaq lett a neve az első elektromos Škoda SUV-nak

2020. február 18. 14:00   |   Autoblog
címkék:  

Škoda Enyaq: ez a Škoda első tisztán elektromos hajtásrendszerű SUV-modelljének neve, amely már a Volkswagen Csoport moduláris elektromos platformjának (MEB) műszaki alapjain kerül sorozatgyártásba. Első tisztán elektromos SUV-modelljével a Škoda új névcsaládot is alapított, amely az elektromos mobilitásra utaló „E”, illetve a Škoda SUV-családjára jellemző „Q” betűt kombinálja.

plaketa_asuve_2

Az új Enyaq neve az ír „enya” szóból származik, amelynek jelentése „az élet forrása”, maga a szó eredete pedig az ír „Eithne”, vagyis „esszencia”, „szellem” vagy „elv”. E különböző jelentések más-más perspektívákat kínálnak a Škoda új SUV-modelljének nevére is. Az „élet forrása” a járműgyártó belépését szimbolizálja az elektromos mobilitás új korszakába, miközben a Škoda „A leleményesség vezet – okos ötletek 1895 óta” márkaszlogenjével is összhangban áll. Egyfajta új kezdetet jelöl, ami az Enyaq temperamentumával, illetve a Škoda mérnökeinek új elektromos SUV-modelljük iránti szenvedélyével és innovációs erejével párosul.

Amint a Škoda nagysikerű Kodiaq, Karoq és Kamiq SUV-modelljeinek nevei a Kanada északi részén és Grönlandon élő inuitok nyelvéből származnak, úgy a MEB-alapokra épülő, jövőbeni tisztán elektromos járműveit az ír nyelvvel szintén egy északi, legendákkal övezett világhoz köti a Škoda.

01_vision_iv

Az Enyaq a cseh márka első modellje, amely a Volkswagen Csoport moduláris elektromos platformjára (MEB) épül, egyben a következő azon összesen több mint tíz, legalább részben elektromos hajtásrendszerű újdonság sorában, amelyek a Škoda iV almárka alatt 2022 végéig érkeznek a piacra. 2025-re a Škoda már tisztán elektromos és hálózatról tölthető hibrid járművei 25 százalékos értékesítési részarányával számol, 2021-ig pedig kétmilliárd eurót invesztál elektromos gépkocsik fejlesztésébe, valamint a korszerű és környezetkímélő mobilitási megoldások átfogó és hálózatba kapcsolt ökoszisztémájának kiépítésébe.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/