/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Enyhe növekedést mutat a hazai újautó-piac

2011. október 11. 21:56   |   Autoblog
címkék:  

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének kimutatása szerint a szeptemberi forgalomba helyezések mértéke némileg elmaradt a tavalyitól, az év első kilenc hónapjában azonban 1223 darabbal több személygépkocsira került rendszám Magyarországon. A haszonjármű-piac is talpra állt, ami bizakodásra ad okot.

A 2011. szeptemberi forgalomba helyezés a személygépjárműveknél – az erősebb 2010. szeptemberi referenciához képest – minimális csökkenést mutat, miközben az éves időarányos adatok némileg még mindig meghaladják az előző évet, 3,8%-kal. A kishaszonjárművek területén további jelentős emelkedést tapasztalunk, 38,6%-ost. A kishaszonjárművek éves halmozott értékesítése jelentősen meghaladja a 2010. évi időarányos forgalomba helyezéseket, mégpedig 22,8%-kal. Bízunk benne, hogy az év hátralévő részében további emelkedés várható az előző évhez és az előző hónapokhoz képest is.

A nagyhaszonjármű-piac talpra állása tovább folytatódik, ami jelzi, hogy a szállítási ágazat fejlődése folyamatos. Örvendetes, hogy e területen 2011 az utóbbi évek legjobb teljesítményét mutatja, szeptemberben 23,6% volt a fejlődés tavaly szeptemberhez képest és kumuláltan 93,7% emelkedést ért el a 2010 évhez viszonyítva.

A motorkerékpár piac csökkenése – bár jelentősen lelassult – szeptemberben sajnos még folytatódott. Az MGE úgy látja, hogy ez a szegmens lábal ki legnehezebben és leglassabban a válságból.

Az alacsony értékesítési volumen a kereskedések és javítók számára további anyagi problémákat okozhat, amely e létesítmények számának további csökkenését vonhatja maga után. Az MGE szerint nem arról van tehát szó, hogy a szakma nyereségesen működik-e, hanem arról, hogy az elhúzódó értékesítési és most már javítási tevékenység visszaesését milyen formában éli túl.

A 2009-es év hasonló időszakához képest a busz és motorkerékpár értékesítés kivételével jelentős pozitív elmozdulás van, azaz a kilábalási folyamat – bár lassú és visszaesésektől veszélyeztetett – trendje pozitív.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/