/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Épül az új BMW gyár Mexikóban

2016. június 19. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

Az egymilliárd dolláros beruházásnak köszönhetően a San Luis Potosí város külterületén felépülő új létesítményben 2019-től a BMW 3-as sorozat limuzin változatai készülnek majd.

2016. június 16-án megkezdődtek a BMW Group mexikói gyárának építési munkálatai. „Mexikóban épülő új gyárunkba a BMW Group összes szaktudását és technológiai képességét befektetjük. A 2019-re elkészülő üzem a megannyi innovatív technológia alkalmazásának köszönhetően a termelékenység és a fenntarthatóság terén egyaránt piacvezető lesz” – fogalmazott Oliver Zipse, a BMW AG igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja, aki szerint a mexikói gyár különleges pozíciót tölt majd be a vállalatcsoport globális termelési hálózatában.

San Luis Potosí városának külterületén a bajor gyártó legnépszerűbb modellje, a 3-as sorozat limuzin változatai készülnek majd. A vállalatcsoport százéves történetének utóbbi több mint negyven évében a 3-as sorozat a márka elsőszámú képviselőjévé érett.

A San Luis Potosí külterületén felépülő gyár a BMW Group dél-afrikai létesítményének gyártási kapacitását hivatott kiegyensúlyozni, Rosslyn-ban ugyanis az új X3 készül majd a jövőben.

A mexikói gyár termelési folyamatainak beindítását 2019-re tervezi a gyártó, éves szinten mintegy 150 000 darabos kapacitással. A BMW Group nagyságrendileg egymilliárd dollárt fektet az új üzembe és nem kevesebb, mint 1 500 új munkahelyet teremt. A vállalatcsoport azon döntését, hogy az új létesítmény San Luis Potosí város külterületén épüljön fel, számos kritérium támasztotta alá, így többek között a térség rendkívül széles beszállítói hálózata, a szakképzett helyi munkaerő, valamint a technikai és társadalmi infrastruktúra is.

A BMW Group San Luis Potosí külterületén felépülő új gyára teljes értékű járműgyártó létesítmény lesz, karosszéria-építő részleggel, fényezőműhellyel és összeszerelő részleggel, amelyet innovatív gyártási technológiák és minden részletre kiterjedő fenntarthatósági szabványok jellemeznek. Az új üzem már rendszerbe állításának legelső évében a BMW Group legzöldebb gyártási létesítménye lesz. A megújuló energiaforrások alkalmazásával például a mexikói gyár száz százalékban széndioxid-mentes villamosenergia-felhasználásra lesz képes, a teljes körű működéshez szükséges energia nagy részét ugyanis napelemek termelik majd. Az épülő gyár ráadásul rendkívül felelős vízhasználat szerint fog üzemelni: a mexikói gyár a BMW Group teljes termelési hálózatának legalacsonyabb vízfogyasztású létesítménye lesz, miközben itt épül a vállalatcsoport első olyan fényezőműhelye is, amely egyáltalán nem termel szennyvizet. A fényezéshez tisztított és újra felhasznált vizet használnak majd.

Észak-Amerika a BMW Group nemzetközi hálózatának egyik legjelentősebb piaca, ahol a vállalatcsoport a 450 000 darabot meghaladó éves járműgyártási mennyiség elérése érdekében 2016 végéig nem kevesebb, mint egymilliárd dollárt fektet be a Spartanburgban működő létesítmény bővítésébe. A BMW X modellcsalád képviselőire specializálódott gyár 2015-ben a BMW Group teljes termelési hálózatának legnagyobb üzemévé lépett elő, mintegy válaszként a BMW X modellekre mutatkozó egyre erősödő nemzetközi keresletre. A vadonatúj BMW X7 modell is Spartanburgban készül majd a jövőben.

A BMW Group 1994 óta működtet értékesítési leányvállalatot Mexikóban, ahol 2015-ben a vállalatcsoport összesen 17 475 darab négykerekűje talált gazdára. A 12 170 darab BMW és 5 305 darab MINI modell értékesítése együtt 17 százalékkal szárnyalja túl a 2014-ben regisztrált értéket. A BMW Motorrad ez idő alatt 2 615 darab robogót és motorkerékpárt adott el Mexikóban, amely a 2014-es teljesítmény tükrében 15,2 százalékos értékesítési fejlődésnek felel meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/