/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Erdőtűzoltó Unimogok a tűzoltóságnak

2008. január 03. 15:38   |   Autoblog
címkék:  

Az állandó összkerék-meghajtású Unimogok könnyedén képesek tűzoltásra az olyan egyenetlen terepeken is, ahova a többi jármű nem jut el.


A Pappas Auto Magyarország Kft. a Rosenbauer cég együttműködésével speciális feladatok ellátására alkalmas Unimog gépjárműveket szállított a Tűzoltóság számára. Az új járművekkel nemcsak az erdőtüzek olthatok hatékonyabban, de a speciális tűzoltásban, mentésben is kiemelkedő szereppel bírnak.

2006-ban adtak át Magyarországon az első három, ugyancsak a Pappas Auto és a Rosenbauer cég együttműködésében szállított speciális Mercedes-Benz Unimog gépjárművet. A Magyarországon is egyre gyakrabban előforduló erdőtüzek tanulsága ugyanis, hogy az ilyen esetekben a “hagyományos” tűzoltóautók nem elég hatékonyak. Az állandó összkerék-meghajtású Unimogok könnyedén képesek tűzoltásra az olyan egyenetlen terepeken is, ahova a többi jármű nem jut el. A napokban átadott további hat járművel hatékonyan és gyorsan elolthatók az erdőtüzek, a láptüzek, illetve könnyebbé válnak a speciális mentési akciók is. A gépjárművek átadására a tűzoltóság technikai fejlesztésére öt évvel ezelőtt indított, a Magyar Biztosítók Szövetsége által is támogatott program keretében került sor.

Az Unimogok igazi különlegességnek számítanak, hiszen a variálható felépítményekkel szinte bármely területen megállják a helyüket. Az Unimogokat 1951 óta gyártják a Mercedes-Benz erre specializálódott wörthi gyárában. Mára a legmodernebb technikai innovációkkal készülnek, sőt még tuningváltozatban is kaphatok. Az Unimogoknak kulcsfontosságú szerep jut a közutak, autópályák, települések fenntartási feladatainál, ezen kívül alkalmasak erdő és mezőgazdasági munkák ellátására rendkívül nehéz terepen (pl. bányákban), illetve akár 1000 tonna össztömegű vasúti szerelvény mozgatására is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/