/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Érkezik a Ford Kuga Vignale és Edge Vignale

2016. október 27. 17:00   |   Autoblog
címkék:  

Az új Ford Kuga Vignale és Ford Edge Vignale az első SUV-k a Ford Vignale prémium termék- és vásárlói élmény programjában – és ezek az autók immár Európa legnagyobb értékesítési eredményeit produkáló szegmensében is kielégítik a luxuskivitelű autók iránti egyre növekvő igényt.

A Ford Kuga Vignale és a Ford Edge Vignale SUV-k exkluzív felszereltséget és prémium kidolgozást kínálnak, például szmoking-stílusú öltésekkel díszített Windsor bőrkárpitozást, különleges Vignale fényezéseket, és olyan részletmegoldásokat, mint a jellegzetes, hatszögletű Ford Vignale hűtőrács. A motorok palettáján megtalálható a 180 lóerős TDCi és 210 lóerős biturbó TDCi dízel, valamint a 182 lóerős, 1,5 literes EcoBoost benzines.

A Ford intelligens összkerékhajtás az alapfelszereltség része. Az új összkerékhajtási rendszer kanyarodáskor változtatja az oldalak közötti nyomaték elosztását, ami jelentősen javítja a kezelhetőséget és a stabilitást. Szükség esetén akár a nyomaték száz százalékát tudja az első vagy a hátsó kerekekre továbbítani.  A hajtás megosztható a jobb és bal oldali hátsó kerék között mely kimagasló kezelhetőséget teremt.

Ford Kuga Vignale

Az új Ford Kuga modellre épülő Ford Kuga Vignale egy exkluzív kivitelű modell, amit különleges gyöngyházfényű Milano Grigio fényezés díszít, rozé árnyalatú metálcsillogással; az első és hátsó alsó védőlemezt, valamint az ajtóbetéteket és a csomagteret fényes feketére színezték. Az autó orr-részének látványát a jellegzetes hatszögletű Vignale hűtőrács-kialakítás uralja.

Hatásosan hangsúlyozza ki a Ford Kuga Vignale utasterének prémium karakterét a hatszögletű varrással díszített Windsor bőrkárpitozás, amelynek különleges szmoking-stílusú öltései az üléseken és az ajtók belső felületén is láthatók; a kárpitok Cashmere színben pompáznak. A gazdag bőrkárpitozás a műszerfalra is kiterjed.

A Ford Kuga Vignale olyan fejlett vezetést segítő rendszereket kínál, mint a Ford Merőleges Parkolás funkciója, amely automatikusan bekormányozza az autót két másik jármű közé, illetve az Active City Stop ütközésmegelőző rendszer továbbfejlesztett változatát, valamint a kéz nélkül működtethető elektromos csomagtérajtót. A Ford adaptív bi-xenon fényszórórendszere a mindenkori út- és forgalmi viszonyokhoz igazítja a fénycsóva irányát és erősségét, az időjárásfüggő világítás technológia pedig automatikusan vezérli a fényszórókat, hogy a vezető még extrém felhőszakadásban is könnyebben észlelhesse az út mentén feltűnő veszélyforrásokat.

A Ford Kuga Vignale motorkínálatában a 182 lóerős, 1,5 literes EcoBoost erőforrás szerepel hatfokozatú automata sebességváltóval, valamint a 180 lóerős, 2,0 literes TDCi hatfokozatú manuális vagy hatfokozatú PowerShift automataváltóval.

Ford Edge Vignale

A stílusos és modern Ford Edge Vignale külső megjelenését gondosan kidolgozott részletek varázsolják különlegessé; ilyen például a ködfényszórók egyedi krómkerete, a Ford Vignale sorozat jellegzetes hatszögletű felső hűtőrácsa sötét matt fényezéssel és polírozott alumínium kerettel, vagy éppen a 19 colos, polírozott alumínium keréktárcsák. Az exkluzív fényezések listáján a metálbarna Vignale Ametista Scura árnyalat is szerepel.

Hatásosan hangsúlyozza ki a Ford Edge Vignale utasterének prémium karakterét a hatszögletű varrással díszített Windsor bőrkárpitozás, amelynek különleges szmoking-stílusú öltései az üléseken és az ajtók belső felületén is láthatók; a kárpitok Cashmere vagy sötét Ebony színekben rendelhetők. A bőrkárpitozás a középső kartámaszra és a tárolódobozra is kiterjed, akárcsak a műszerfalra, amelynek utasoldali részén alumínium hullámvonal fut végig.

A vezetés stresszét egyéb megoldások is csökkentik. A széles látószögű első kamera segítségével az autós ‘be tud nézni’ az utcasarkok mögé, mérsékelve ezzel az ütközésveszélyt; de ott a holttérfigyelő, a közlekedési tábla felismerés, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, a sávtartó asszisztens és a vezetőfigyelmeztető rendszer is.

A Ford Edge Vignale vásárlói két erős dízel hajtáslánc közül választhatnak: az egyik a 210 lóerős biturbó TDCi hatfokozatú PowerShift automata sebességváltóval, a másik pedig a 180 lóerős, 2,0 literes TDCi hatfokozatú manuális váltóval. Az Edge Vignale kifinomultságát még magasabb szintre emeli a Ford aktív zajkioltás, ami az autó audiorendszerén keresztül ellentétes frekvenciájú hangokat sugároz, kioltva ezzel a zavaró hanghatásokat az utastérben.

Minden Ford Vignale modell alapfelszereltségének része a SYNC 3 kommunikációs és fedélzeti szórakoztató rendszer, amely gyorsabban működik, és újratervezett 8 colos érintőképernyője immár a kétujjas csippentés és a végigsimításos mozdulatokkal is kezelhető. A SYNC 3 áttervezett érintőképernyőjén nagyobb és könnyebben kezelhető gombok láthatók, és a kijelző ugyanúgy kezelhető, mint egy okostelefon.

Az iPhone-felhasználók az Apple CarPlay rendszert aktiválva egyszerűbben is biztonságosabban használhatják iPhone készüléküket, amelyről hívásokat és szöveges üzeneteket indíthatnak és fogadhatnak, a mindenkori forgalmi viszonyok szerint határozhatják meg útvonalukat, és még számos más szolgáltatást használhatnak – miközben tekintetüket nem kell elfordítaniuk az útról. Az Android felhasználók az Android Auto rendszert használhatják arra, hogy a már kedvelt alkalmazásokat és szolgáltatásokat biztonságosabban és egyszerűbben használhassák. A vezeték nélküli szoftverfrissítések automatikusan elérhetők a Wi-Fi hálózaton keresztül.

Az új Ford Kuga Vignale és Ford Edge Vignale bemutatásával immár négy modell szerepel a Ford Vignale portfólióban; az első ilyen autó a 2015-ben megjelent Ford Mondeo Vignale négyajtós és kombi változat volt, amit ez év elején a hétüléses Ford S-MAX Vignale követett.

A Ford Vignale modellcsalád autói az Európa-szerte megnyitott FordStore márkakereskedésekben rendelhetők meg. A FordStore kereskedések kifejezetten e célra kialakított Vignale Élményterei személyre szabott vásárlói élményt teremtenek, s e folyamatot Vignale Értékesítési Tanácsadók segítik. Eddig 360 FordStore létesítmény nyílt meg, és vállalat azt tervezi, hogy a jövő év elejére 400 tagúra bővíti a hálózatot.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/