/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Érkezik az első hibrid Jeep

2019. szeptember 06. 16:45   |   Autoblog
címkék:  

Még az idén megérkezik a márkakereskedésekbe az első hibrid Jeep, a Renegade Plug-in Hybrid. Az összkerékhajtású modell 240 lóerős és 50 kilométeren át képes emissziómentesen haladni.

A Jeep Renegade PHEV-ben egy 1,3 literes négyhengeres turbómotor és egy elektromotor kettősét találjuk; a villanymotort a hátsó tengelyre, a kerekek közé építették be. Az akkumulátor a rekuperáció révén menet közben is tölthető, vagy pedig a szokásos módokon, háztartási aljzatról, publikus töltőállomásról vagy falitöltőről. A töltési idő 1,5 órától 3 óráig terjedhet.

A belsőégésű és a villanymotor együttese kiváló menetteljesítményekkel ruházza fel a hibrid Renegade modellt, olyannyira, hogy ez lesz a leggyorsabb a palettán. A 240 lovas kivitel (lesz 190 lóerős is) nulla-százas sprintideje csupán 7 másodperc. Eközben azonban a kombinált széndioxid-kibocsátás mindössze 50 g/km (NEDC2). Elektromos üzemmódban a Renegade egészen 130 km/óráig tudja fokozni a sebességét.

A hibrid technológiának köszönhetően a Renegade terepjáró képességei is tovább javulnak. A nyomaték nagyobb, másrészről az elektronikus négykerék-hajtás miatt a hátsó tengely meghajtását nem hajtótengely, hanem villanymotor biztosítja. A két tengely így elválasztható egymástól, a nyomaték pedig egyenként szabályozható, hatékonyabban, mint egy mechanikus rendszernél.

A Jeep Renegade PHEV egyedi utastérrel és műszerfallal bír. A Selec-Terrain rendszer tekerője maradt a megszokott helyén a váltókar előtt, de jobbra tőle megjelent a hibrid üzemmódválasztó, amellyel a három fő vezetési üzemmód között lehet válogatni. A három közül csak az E-save szorul magyarázatra: ebben az üzemmódban a belsőégésű motor menet közben fenntartja az akkumulátor töltöttségét vagy folyamatosan újratölti azt. A középső 8,4 colos kijelzőn és a fő műszeregység 7 colos képernyőjén hibrid specifikus adatok jelennek meg.

A Renegade PHEV az első villamosított Jeep az EMEA régióban. Később további hibrid és plug-in hibrid modellek fogják követni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/