/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Érkeznek az első plug-in hibrid Jeep modellek

2020. július 20. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

Hamarosan megérkeznek az európai piacra a kiemelkedő képességű terepjáróiról ismert márka első plug-in hibrid modelljei. Az új, 190 vagy 240 lóerős Renegade 4xe és Compass 4xe modellek szeptembertől rendelhetőek a magyar márkakereskedésekben.

A Renegade 4xe és a Compass 4xe egyaránt kompromisszumoktól mentes hibrid megoldást kínál. Az új terepjárók megnövelt teljesítménnyel, fokozott biztonságot garantáló fejlesztésekkel, folyamatosan rendelkezésre álló összkerékhajtással, hibrid üzemben kevesebb, mint 50 g/km széndioxid-kibocsátással járulnak hozzá az élvezetes, egyben fenntartható autózás élményéhez.

Látványos teljesítményeiket a 4xe jelzésű SUV-k egy 1,3 literes benzines turbómotor, valamint a hátsó kerekek között elhelyezett villanymotor segítségével érik el. Az önmagában is hatékony turbós aggregát teljesítménye kiviteltől függően 130 vagy 180 lóerő. Az elektromos motor ezt egészíti ki 60 lóerővel. A Renegade 4xe és a Compass 4xe a Limited verzióban összesen 190, a Trailhawk, valamint az S változatban 240 lóerő leadására képes.

A hibrid hajtás teljesítményéhez a belsőégésű motor 270, az elektromos erőforrás 250 newtonméter nyomatékkal járul hozzá. A két motor együttes használata így kiemelkedő menetteljesítményeket és vezetési élményt eredményez. Az erősebb modellek álló helyzetből 7,5 másodperc alatt gyorsulnak 100 km/órás sebességre. Ugyancsak fontos, hogy a tisztán elektromos hajtással akár 130 km/órával is haladhatnak, a hibrid üzemben elérhető végsebesség pedig 200 km/óra.

A Renegade 4xe és a Compass 4xe akkumulátoraira támaszkodva mintegy 50 kilométer megtételére képes. A 11,4 kWh kapacitású akkumulátorok menet közben vagy külső forrásból egyaránt tölthetők. Az új Jeep modelleket választók számára nagy könnyebbséget jelenthet, hogy a Renegade 4xe és a Compass 4xe otthoni elektromos töltéséhez elegendő egy hagyományos háztartási csatlakozó. Természetesen emellett mindkét plug-in hibrid modell tölthető a fali töltőegység segítségével, illetve a nyilvános töltőpontokon is.

Az új hibrid technológia a nehéz körülmények között is érezteti hatását. A Jeep 4xe modelljei a benzines és az elektromos hajtásrendszer együttes alkalmazásából adódó nagyobb forgatónyomaték révén az eddiginél is magasabb szintű terepjáróképességgel dicsekedhetnek. Mindezt úgy, hogy a hátsó tengelyt nem hagyományos kardán, hanem a kifejezetten erre a célra szolgáló villanymotor hajtja. A két tengely így teljesen különválasztható egymástól, azaz a rájuk jutó forgatónyomaték egymástól függetlenül, hatékonyabban szabályozható, mint a mechanikus megoldásoknál. Szükség esetén az elektromos hajtóerő késlekedés nélkül juthat el a hátsó kerekekhez. Mindkét Jeep modellben három vezetési üzemmód közül választhatunk (hibrid, elektromos, E-Save).

A 4xe modellek felszereltsége is kiegészült. A fedélzeten találunk egy új, 7 colos, színes TFT kijelzőt, amely a gépkocsi üzemeltetését támogató információkat jeleníti meg. A vezető az elektromos, a belső égésű és a hibrid üzemmódban egyaránt leolvashatja róla az akkumulátor töltöttségi szintjét, a hatótávolságot, a teljesítmény-leadás százalékos értékét, valamint a töltési szintet. A 8,4 colos színes UConnect képernyőn ugyanakkor olyan új füleket találunk, mint az energiaáramlás, a korábbi utak összesítése, a töltési idők, az E-Save funkció, illetve a különböző töltési beállítások.

Az új Renegade 4xe és az új Compass 4xe több felszereltségi szintet kínálnak. A Night Eagle (kizárólag Compass esetében), Limited, az S és a Trailhawk modellek mindegyike összkerékhajtással kerül forgalomba. A plug-in hibrid rendszer együttes teljesítménye a felszereltségtől függően 190 vagy 240 lóerő. Az erőátvitelről új, hatfokozatú automata sebességváltó gondoskodik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/