/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Erősebb lett a Mercedes-Benz SLS AMG

2012. június 08. 16:29   |   Autoblog
címkék:  

Megújult a Mercedes-Benz SLS AMG. Motorja 20 lóerővel erősebb lett, hétfokozatú váltóját tökéletesítették, ezen kívül a futóművét is továbbfejlesztették. Az 591 lóerős, a nevében immár GT utótagot viselő gép kupé és roadster kivitelben októberben kerül a márkakereskedésekbe.

Az új SLS AMG GT csak néhány apró dologban különbözik az elődmodelltől. Sötétített fényszórókat és hátsó lámpabúrákat, pirosra festett féknyergeket, továbbá magasfényű hűtőrács „szárnyakat", Mercedes-csillagot, külső tükörházakat és „uszonyokat" kapott. A csomagtérfedélen egy „GT" felirat is helyet kapott.  

A 6,3 literes (6208 köbcentiméteres) AMG V8-as motor teljesítményét viszont 571-ről 591 lóerőre növelték, mellyel párhuzamosan a forgatónyomaték 650 Nm-re gyarapodott (4750 ford./percnél). Az SLS AMG GT így egytized másodperccel hamarabb, 3,7 szekundum alatt sprintel százra és 11,2 másodperc alatt eléri a 200 km/órás sebességet. Végsebességre 320 km/óra elektronikusan lekorlátozva.

A nyolchengeres erőforrás jobban reagál a gázpedál parancsaira és a mérnökök a 7-fokozatú AMG Speedshift DCT duplakuplungos sport-váltóművet is direktebbre hangolták. A váltások manuális módban érezhetően rövidebb idő alatt mennek végbe. Az AMG Ride Control adaptív felfüggesztés dupla alumínium lengőkarokkal és elektronikusan szabályozott lengéscsillapítókkal működik és a korábbinál picit feszesebb hangolású. A Comfort beállítás mellett választható a Sport mód, ami például a Nürburgring Nordschleifére is tökéletes, míg a Sport plus mód a sima aszfalttal rendelkező versenypályákra ideális. A leendő tulajdonosok számára talán fontos információ, hogy az új SLS AMG GT a házon belül végzett tesztek alapján valóban gyorsabb az elődmodellnél.

Az SLS elöl 19, hátul 20 colos kerekeken áll, 265/35, illetve 295/30 méretű gumiabroncsokon. Többféle felületkezelésű felni van a kínálatban, köztük matt fekete darab is.

Az utastérben bőr/Alcantara kárpitozás teremet sportos hangulatot. A hasított bőrből jutott a kormánykerékre, az ülésekre, az ajtóbelsőkre és a mennyezetre is. A kötelező látványbéli kontrasztott piros díszvarrások és biztonsági övek teremtik meg. Új feláras extra a mindenre, még a szőnyegekre is kiterjedő, exkluzív AMG designo Exclusive STYLE bőrkárpitozás, amely akár két színtónussal és gyémántmintás varrással érkezik. A választható színkombinációk között megtalálható a barna/porcelánfehér, a titániumszürke/porcelánfehér és a vörös/porcelánfehér. A designo Exclusive STYLE bőrkárpitozás 5771 euróba kerül. De plusz pénzért rendelhető karbonházas külső tükör, karbon motorborítás, belső karbon dizájncsomag, karbon-kerámia fékrendszer, színre fújt könnyűfém kerékgarnitúra, nyakfűtés a Roadster modellhez és Bang & Olufsen BeoSound AMG surround audiorendszer is.

Az első Mercedes-Benz SLS AMG GT modelleket ez év októberében kapják kézhez az ügyfelek. A Coupé németországi bruttó vételára 204 680 euró, míg a nyitható tetős Roadster modellé 213 010 euró.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/