/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Európába jön az új Chevrolet Camaro

2013. augusztus 26. 20:10   |   Autoblog
címkék:  

A 65. Frankfurti Autószalonon mutatja be a Chevrolet az új Camaro kabriót és kupét. A legjelentősebb átdolgozást kapta Amerika híres izomautója, mióta 2006-ban, koncepcióautóként megjelent az ötödik nemzedéke.

Az új Camaro tökéletesített aerodinamikája javítja a hűtést és a nagysebességi stabilitást. A hűtőmaszk alsó része szélesebb, a felső keskenyebb lett, a géptető szellőzőrése pedig segíti a hőelvezetést, és csökkenti a felhajtóerőt. Hátul a formás csomagtartó-fedél, a vízszintes lámpák és a diffúzor teszik teljessé a képet. Mind a kupé, mind a kabrió antennáját a spoilerbe integrálták.

A bevált 6.2 literes, V8-as motor hatfokozatú manuális sebességváltóhoz vagy automatához kapcsolódik. Az utóbbi változat jellemzője az aktív benzingazdálkodás és a változó vezérlés (VVT). A manuális kivitel teljesítménye 432 LE 5900/percnél, nyomatéka 569 Nm 4600-nál. Kézi kapcsolású váltóművel a kupé 5,2 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, a kabrió időeredménye 5,4 másodperc.

Egyszerű és kényelmes beszállni az új Camaróba, hiszen nemcsak a központi zár távirányítós, hanem az automatás kocsik motorindítása is (opció). A kupéba bőrkárpitozású, elektromosan állítható Recaro sportüléseket lehet rendelni. További fénypont a színes, vetített kijelzés és az új Chevrolet MyLink internetes rádió a középkonzolon, hétcolos, nagyfelbontású, színes érintőképernyővel és letisztult, ikonos menükezeléssel.

Az új Chevrolet MyLink rádió a kompatibilis okostelefon telefonkönyvét, személyes lejátszási listáit és fotógalériáit képes kezelni. Egyéb készülékekkel USB, Bluetooth és aux-in csatlakozó kapcsolja össze. A hangvezérlés mellett van benne szövegfelolvasó funkció is, az autós tehát a mobiltelefonjáról hallhatja a szöveges üzeneteket. A tolatókamera alapfelszerelés.

Ezek mellett választhat a vevő beépített navigátort is, egész Európa térképével. Mint valamennyi Chevrolet MyLink rádió esetében, a tulajdonos rögtön frissítheti új alkalmazásokkal a rendszert, mihelyt ilyenek megjelennek.

Az új Camaro az év vége felé jelenik meg kiválasztott európai Chevrolet kereskedésekben. A kupé magyarországi ára 13 259 000 forinttól indul, a kabrióé 14 759 000-tól, ami nagyon csábító ajánlat a teljesítményorientált autósnak. Ám sokkal többet kap a vevő a nagyszerű ár-érték aránynál, hiszen az autó marcona ereje, ikonszerű designja és páratlan karaktere számtalan ember fejét csavarta el és képzeletét ragadta meg, a Camaro évtizedek óta szerepel posztereken, pólókon és dalokban.

Az újságírók által 1966 nyarán „gonosz kis Mustang-evő vadállatnak” nevezett eredeti Camaro önhordó karosszériájában 3,9 literes, soros hathengeres motort építettek. Azóta öt, egyre többre képes generáció dobogtatja meg a rajongók szívét, szerte a világon. 1968-ig a Camarót összeszerelték a General Motors két európai üzemében is, a belgiumi Antwerpenben és a svájci Bielben.

A Camaro éppúgy hozzá tartozik Amerikához, mint az almás pite vagy a baseball, így aztán számos filmben szerepelt, mint az Oltári nő (Runaway Bride, 1999), a Séta a múltba (Walk to Remember, 2003), és persze a Transformers (2007, 2009, 2011), amelynek egyik főszereplője egy Chevrolet Camaro sportkocsi volt, mint Bumblebee.

2013 márciusában, a New York Auto Show alkalmával hullott le a lepel a legújabb kiadású Camaro Z28-ról, amelyet a típustörténet legremekebb és legexkluzívabb modelljének tartanak. A Corvette Racing közreműködésével kifejlesztett 7.0 literes V8-as motor becsült teljesítménye 500 LE, nyomatéka pedig and 637 Nm.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/