/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Európának nem jár sportos Ford SUV

2018. május 03. 12:45   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Ford kutatásai szerint az öreg kontinens lakóinak fontosabb a sportos kinézet, mintsem a nagyobb teljesítmény, így csak ST-Line felszereltséggel lesznek elérhető terepjárói a márkának Európában, szemben Amerikával, ahol nemsokára érkezik az Explorer ST is.

Rossz hírünk van annak, aki az új Ford Edge ST amerikai bemutatója hallatán felkapta a fejét, ugyanis az ovális logós cég nem tervez hasonló modellt piacra bocsátani Európában – legalábbis egyelőre semmiképp.

Erről az angliai Ford vezetője, Andy Barratt beszélt az Autocarnak: „Minden kutatásunk azt mutatja, hogy a vásárlók a sportos ST stílust szeretnék kombinálni egy sokkal inkább luxus érzéssel… Azonban az ügyfeleknek mindig elsődleges a szava. Ha az igény megnő, nem fogunk ellenállni, de egyelőre temérdek bizonyítékunk van arra, hogy az ST-Line a megfelelő irány. A Kuga kezdte, s hamarosan a Fiesta folytatja ezt az utat.”

Ezzel a vezető arra utalt, hogy Európának elegendő az ST-Line felszereltségéből fakadó vagányabb kinézet és jobb felszereltség, mintsem egy kigyúrt és motorerőben is felfújt sportautó. Így bár Amerikában nemrég megjelent a 2.7 literes duplaturbós V6-ossal szerelt Edge ST 340 lóerős és 515 Nm-es teljesítménnyel, amelyet nemsokára követhet az Explorer ST 400 lóerő körüli potenciállal, Európában az Escape testvérének számító Kuga és a valamivel nagyobb Edge sem fog kapni ilyen variánst.

Nekünk sovány vigaszként be kell érnünk a Fiesta ST-vel (amiből viszont a tengerentúlra nem fog jutni), a Focus ST-vel, a Mustang 5.0 V8-cal vagy épp a Ford GT-vel, míg odaát az F-150 Raptor és a hamarosan bemutatkozó Ranger Raptor is erősíti a sportos kínálatot. Persze az is lehet, hogy a potenciális vevőkör szűkössége mellett a szigorú európai emissziós normák sem segítenek az ilyen variánsok elterjedésében.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/