/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Exkluzív különkiadás érkezik a MINI Clubmanből

2023. március 24. 16:20   |   Autoblog
címkék:  

Összetéveszthetetlen egyediségével a MINI Clubman az összes MINI modell között kivételes úriemberként jelenik meg. A hamisítatlan karosszériakoncepció és az osztott csomagtérajtó rajongói most Final Edition különkiadásként is megvásárolhatják a MINI Clubmant, amely ilyen formában limitálva, 1 969 példányban ünnepli a MINI kombi karosszériakoncepciójának modern újraértelmezését.

1969-ben az első Mini Clubman ellentmondást nem tűrő magabiztossággal érkezett meg az utakra. A tervező Roy Haynes szavaival élve a modell világpremierjekor „egyként lettek megcáfolva azok a tévhitek, amelyek szerint funkcionálisak csak a csúnya dolgok lehetnek”. Jellegzetes, osztott csomagtérajtajával a kivételes modell 1969 és 1981 között mindvégig szenzációnak számított. A Mini Clubman akkoriban nem csupán hosszú tengelytávolságának, de elnyújtott kombi karosszériakoncepciójának köszönhetően is meghódította az autópiacot.

A 2007-ben bemutatott új kiadás a klasszikus kombi karosszériakoncepció modern újraértelmezéseként öltött testet. A hátsó üléssorba az autó jobb oldalán elhelyezett, hátrafelé nyíló ajtó nyitott utat. 2015-ben aztán megérkezett a MINI Clubman harmadik modellgenerációja, immár 4,25 méteres hosszúsággal, két teljes értékű hátsó ajtóval, minden korábbinál hosszabb tengelytávolságának köszönhetően pedig még nagyobb helykínálattal. A tágas csomagtérnyílás könnyű pakolhatóságot garantál, a legújabb modellgeneráció esetében akár 1 250 liter térfogatig.

A 178 lóerős MINI Cooper S Clubman Final Edition különkiadás a menetdinamika, a stílus és a kényelem jegyében született meg. Különkiadásként a modell Nanuq White, Enigmatic Black és Melting Silver karosszériafényezési árnyalatokban, Cooper, Cooper S és ezek dízelüzemű modellváltozataiban érhető el, akár összkerékhajtással is. Shimmer Copper színű részleteivel a különkiadás a példaértékű elődmodellek dizájntörténetét idézi: a hűtőrács kerete és keresztmerevítőjének felső harmada, illetve az oldalsó irányjelző-panelek is ezt az árnyalatot viselik. A Final Edition küllődizájnú, 18” méretű könnyűfém keréktárcsákat rézszínűre színezett átlátszó lakkal fényezték le, amely rendkívül elegáns kiállást kölcsönöz a modellnek.

Az ajtók alsó felén jellegzetesen MINI-s vonalminták hangsúlyozzák az ikonikus karosszériakoncepció elnyújtott sziluettjét. A minták a motorháztető és az osztott csomagtérajtó utasoldali felén is megtalálhatók. Utóbbin a látványos „Final Edition” felirat jelzi a különkiadás limitált szériáját, ahogyan a C-oszlopokon elhelyezett „1 of 1 969” emblémák is. A hátsó lámpák britzászló-motívuma a MINI Clubman brit gyökereit idézi.

A MINI Clubman Final Edition különkiadás utasterében számos exkluzív felszereltségi részlet nyomatékosítja a limitált széria páratlan atmoszféráját. Ilyenek többek között a „Final Edition” feliratot viselő küszöblécek és a kényelmes, Nappa bőrrel bevont sportkormány, amely az alsó küllőjén hirdeti a különkiadás egyediségét. A komfortosan bőrözött, Dark Maroon árnyalatú MINI Yours sportülések állítható combtámaszokat és elegánsan bevarrt emblémákat kaptak. Az ülések eleganciáját antratic színű Piquet szövetbetét és kék kontrasztvarrás fokozza.

Az utastér egyik leglátványosabb eleme a sötét műszerfal, amelyet matt Sage Green Dark színű és a limitált széria saját, Shimmer Copper árnyalatú betétjei szegélyeznek. A MINI Clubman Final Edition különkiadás exkluzivitására a műszerfal utasoldali felén elhelyezett „1 of 1 969” felirat is utal. A hasonló dizájn szerint kialakított emblémák a szőnyegeken és a modell slusszkulcsházán is visszaköszönnek.

A MINI Clubman Final Edition különkiadás 1 969 legyártott példánya lehetőséget ad a MINI rajongóinak arra, hogy újabb kivételes úriemberrel színesítsék társaságukat.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/