/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ez a Ferrari lett minden idők legdrágább autója

2018. június 03. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy Ferrari 250 GTO talált gazdára nemrégiben közel 22 milliárd forintnak megfelelő összegért. Az autóval több mint ötven éve versenyeztek Le Mans-ban és a Tour de France-on is, most pedig megbecsült nyugdíjasként tartják.

Újra megdőlt a világ legértékesebb autójának értéke, s nem meglepetésre ismét egy Ferrari 250 GTO (Series 1) lett a cím birtokosa.

A szóban forgó autó a 4153 GT kasztnival büszkélkedhet és egy árverésen 80 millió dollárt, jelenlegi árfolyamon közel 22 milliárd forintot adtak érte, méghozzá nem más, mint a klasszikus Ferrarikért rajongó WeatherTech cég vezérigazgatója, David MacNeil.

A 4153 GT olyan versenymúlttal büszkélkedhet, mint az 1963-as 24 órás Le Mans-i futam, ahol negyedik helyen intették le, de egy évvel később a Tour de France-on a győzelmet is bezsebelte, ráadásul egyike a három legjobb GTO-nak a világon, ugyanis sosem törték össze, és csak eredeti alkatrészei vannak.

Arról nem tudni, hogy új tulajdonosa használni is fogja-e vagy csak ellenőrzött körülmények között tárolja befektetésként, de MacNeil többször vett már részt ritka oldtimereknek rendezett versenyeken, melyek nagy pénzjutalommal csábítják a klasszikus autók gazdáit.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/