/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ezek nélkül ne indulj el autós vakációra!

2022. július 22. 19:10   |   Autoblog
címkék:  

Autós nyaralásra indulsz a családdal? Több száz kilométert fogsz vezetni? A hosszú, akár egész napos út alatt nemcsak az enni- és innivalóról, hanem a család kényelméről és biztonságáról is gondoskodni kell. A felhőtlen utazáshoz sok mindenre szükséged lesz, a lista összeírásában a minőségi fedélzeti kamerák gyártója, a Mio segít neked.

Egy hosszabb autós utazás alapos előkészületet igényel. Nem dőlhetsz hátra azzal, hogy a szervizben átnézetted, majd teletankoltad a kocsit. Még össze kell szedned azokat a fontos dolgokat, amiket magaddal akarsz vinni a vakációra.

Fontos dokumentumok. Ha EU-n kívüli országba indulsz, nem lesz elég a személyi igazolvány, az útleveleket is csomagold be. Legyen nálad az utasbiztosítás kötvénye – érdemes olyat kötni, ami meghibásodás esetén tartalmazza az autó szervizbe szállítását, vagy akár csereautót is kínál. Ne csak az utasok, de az autó papírjairól is gondoskodj! A forgalmi engedély, néhány kárbejelentő lap, sőt, akár a kézikönyv is kerüljön be a kesztyűtartóba.

A fizetőeszközökről se feledkezz meg! Készpénz (forint és valuta) mindig legyen nálad, nem mindenhol lehet bankkártyával fizetni. Sőt, bankkártyából, hitelkártyából is érdemes többfélét vinni, ha az egyik nem működne, vagy nem fogadnák el egy adott helyen. De akár a mobiloddal is fizethetsz, ha telepítetted a megfelelő alkalmazást.

Írd fel az elérhetőségeket! Előfordulhat, hogy útközben elmegy a térerő, ezért jó, ha „offline” is megvannak a legfontosabb adatok: szállás címe, telefonszáma, segélykérő vonal és bankok elérhetőségei. Jó ötlet, ha kinyomtatod az útvonalat, a GPS is bármikor felmondhatja a szolgálatot.

Ezek nem hiányozhatnak az autóból! Ellenőrizd az elsősegélydobozt, pótold a hiányzó vagy lejárt szavatosságú eszközöket. Legyen a kocsiban elakadásjelző háromszög, láthatósági mellény, vontatókötél, és bármikor jól jöhet a bikakábel is. Ha nincs pótkerék, akkor szerezz be kerékjavító készletet. És ami semmiképp se maradjon otthon: a tartalék indítókulcs! Igencsak bosszantó tud lenni, ha elvész, vagy bezáródik az egyetlen kulcs, az otthonodtól több száz kilométerre.

MiVue 798 Pro DualMenetrögzítő kamerák. A duál kamerák a járművet teljesen körbelátják, az így készült felvételek szükség esetén bizonyítékként is felhasználhatók. A Sony kiváló minőségű Starvis CMOS érzékelőjével ellátott MiVue C588T Dual és MiVue 798 Dual Pro kamerák ráadásul még gyenge látási viszonyok között is nagy kontrasztú, tiszta és színekben gazdag képet biztosítanak. A MiVue 798 Dual Pro készülék emellett lehetővé teszi, hogy a beépített WIFI és a MiVue Pro alkalmazás segítségével másokkal is megoszd a felvételeket, továbbá figyelmeztet a sávelhagyásra és a ráfutásos ütközésre. A MiVue C588T Dual pedig parkolás közben vigyáz az autódra, hiszen automatikusan elindítja a felvételt, ha mozgást észlel a jármű előterében. Hab a tortán, hogy mindkét eszköz jelzi a sebességmérő kamerákat, ami jól jöhet, ha a hosszú úton esetleg lankadna a figyelmed.

Kellenek a kütyük! Mobiltelefonok, fülhallgatók, töltők, USB-kábelek nélkül el se induljatok, sőt egy nagy teljesítményű powerbank is jó szolgálatot tehet. Az ebook és a tablet szintén előkerülhet utazás közben, ha valaki olvasni szeretne, vagy a gyerekek mesét néznének.

Gondolj a gyerekekre! A kicsik kényelmét segítsd ablakra szerelhető árnyékolóval, kis takaróval, enni- és innivalóval. Ha elunnák az utazást, hallgassatok gyerekdalokat, énekeljetek, adj a kezükbe kisebb játékokat. A nagyobbakkal üsd el az időt valamilyen szójátékkal, meséljetek egymásnak vidám történeteket, használd ki az időt, hogy végre nyugodtan együtt lehettek!


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/