/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ezek voltak 2016 legbiztonságosabb autói

2016. december 21. 18:40   |   DG
címkék:  

Az Euro NCAP minden évben közzétesz egy listát azokról az autókról, amelyek a legjobban teljesítettek az egyes kategóriákban. A nagy családi autók kategóriájában a Toyota Prius bizonyult a legjobbnak, a kis családi autók kategóriájában a Hyundai Ioniqot találták a legjobbnak, a kisméretű szabadidőautók kategóriájában pedig a Volkswagen Tiguan nem talált legyőzőre.

Mivel a csillagos értékelések közvetlenül nem hasonlíthatók össze a különböző kategóriás járművek esetében, minden évben a Kategória Legjobbja díjakat ítélnek oda. A követelmények évről-évről keményebbek, így évente hasonló színvonalú járművek küzdenek meg a címért. A négy fő vizsgálati terület (felnőttutas-védelem, gyermekvédelem, gyalogosvédelem és vezetői segédrendszerek) súlyozott átlagát veszik és hasonlítják össze, s mindegyik jármű alapfelszereltséggel méretteti meg magát.

2016-ban a gyalogosfelismeréssel kiegészített ütközésmegelőző rendszereket is felvették a biztonsági segédrendszerek körébe, és rengeteg új autó kapta meg ezt a technológiát alapfelszerelésként vagy feláras extraként. A Toyota Prius volt az első, melynek gyalogosfelismerő funkcióval kiegészített ütközés előtti biztonsági rendszerét az Euro NCAP tesztelte. A funkció az alapáras Toyota Safety Sense rendszer részeként jól teljesített, hozzásegítette a kategória legjobbja címhez a hibrid autót. Egyébként ebben a “versenyszámban” a SEAT Ateca is figyelemre méltó teljesítményt nyújtott.

Tehát a 2016-os év legbiztonságosabb autói kategóriájukban a Toyota Prius, a Hyundai Ioniq, valamint a Volkswagen Tiguan. Felnőttutas-védelemben és gyermekvédelemben a Tiguan remekelt (96, illetve 84%), míg gyalogosvédelemben és biztonsági segédrendszerek területén a Prius magasodott a többiek fölé (77 és 85%). Az Ioniq általában véve kiváló teljesítményt nyújtott (91, 80, 70, 82%). A luxusautók kategóriájában a Mercedes-Benz E-osztály remek eredményt ért el, ám egyetlen tesztelt járműként nem kaphatta meg a kategória legjobbja címet.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/