/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ezek voltak a tavalyi év legbiztonságosabb autói

2022. január 04. 18:40   |   Autoblog
címkék:  

Az új autók biztonságát vizsgáló fogyasztóvédelmi szervezet, az Euro NCAP az idei esztendőt a tavalyi év legjobban teljesítő modelljeinek kiválogatásával és a Best in Class díjak odaítélésével indította el. A szervezet 33 új kocsit tesztelt tavaly, melyek közül 22 megkapta a maximális 5 csillagot.

A legsikeresebb új kocsinak a Mercedes-EQ EQS bizonyult, amely megnyerte az Executive, azaz a luxusautó kategóriát és a villanyautók között is a legbiztonságosabbnak bizonyult. Kevéssel, de legyőzte a Polestar 2-t.

A kisméretű terepjáró kategóriában a Nissan Qashqai szerezte meg az elsőséget, az aktív biztonság területén kiemelkedő teljesítményt nyújtva. A nagyméretű terepjárók mezőnyében pedig a Škoda első elektromos SUV-ja, az Enyaq iV bizonyult a legjobbnak. A második helyezett a BMW iX lett.

A kisméretű egyterűek közül a Toyota Yaris Cross szerezte meg az első helyet, s az új Volkswagen Caddy lett a második. A kis családi autók szegmensében a Škoda Fabia nem talált legyőzőre.

A Best-in-Class díjat azok az autók kaphatják meg, amelyek kategóriájukban a legjobb összértékelést kapták, s ahol a kategóriában minimum három típust is leteszteltek. Természetesen feltétel a legmagasabb, ötcsillagos értékelés és az, hogy a legfontosabb törésteszteknél a szenzorok egyetlen testtájnál se mutassanak kritikus értékeket, amelyet piros színnel jeleznek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/