/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ezeket a kiegészítőket keressük a kötelező mellé

2013. november 06. 19:10   |   Autoblog
címkék:  

A kötelezőkampányok már egyre kevésbé a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításokról (kgfb), hanem inkább a melléjük vásárolható kedvezményes kiegészítő biztosításokról szólnak – állítják egybehangzóan biztosítók és biztosítási alkuszok is.

A Genertel autósok körében végzett felmérést, amelynek eredményéből kitűnik, hogy több mint hatvan százalékuk költene kiegészítő, főként lakásbiztosítási, illetve teljes vagy részcasco termékekre. Változott az autósok kgfb-hez való hozzáállása is: több mint felük nem kizárólag az árat, hanem más szempontokat is figyelembe vesz a kiválasztás során.

A megkérdezettek 51 százaléka nyilatkozott úgy, hogy évfordulós váltásnál figyelembe vesz más szempontokat is. Közülük a legtöbben az adott biztosító ismertségét, hírnevét, a kínált kiegészítő termékeket, illetve az adott biztosító elérhetőségét említették.

Csupán az autósok 36 százaléka nyilatkozott úgy, hogy eleve nem tart igényt semmiféle kiegészítő biztosításra. Jelentős arányt képvisel (19%) a lakásbiztosítások említése, ami azt mutatja, hogy egyre jobban tudatosul az ügyfelekben, hogy a hosszú évek óta felülvizsgálat nélkül hosszabbított lakásbiztosítások esetében érdemes megnézni az aktuális piaci lehetőségeket. Főleg a kampányidőszak lehet erre jó alkalom, amikor 10 százalékos kedvezmény is elérhető a kötelezővel együtt kötött lakásbiztosítási szerződéseknél.

„Miközben a kötelező biztosítás váltásánál az esetek legnagyobb részében már ezer forint alatt marad a megtakarítható összeg, egy jól kiválasztott lakásbiztosítási termék díján a kedvezményekkel könnyen akár több ezer forint is megspórolható – mutat rá Csikós Dániel, a Genertel vezérigazgatója. – De nem csak a díj miatt érdemes lecserélni egy elavult lakásbiztosítást, hanem amiatt is, mert az új termék akár szélesebb körű fedezetet is kínálhat.”

Autóval kapcsolatos kiegészítő biztosítások iránt a megkérdezettek összesen 45 százaléka érdeklődik. Ezek közül a legtöbb említést (35 százalék) a különböző kockázati körre fedezetet kínáló casco-termékek szerezték: míg a néhány éves autók esetében a teljes körű casco is népszerű, az idősebb autók tulajdonosai egyértelműen a minicascót tartják jó megoldásnak. A korábbinál több említést kapott a lopáscasco, jelezve, hogy a lakosság körében is egyre világosabb az a trend, hogy immár az idősebb autókat is előszeretettel lopják az erre szakosodott bűnözők.

A Genertel felméréséből az is kitűnik, nőtt a kiegészítő biztosításokra szánt átlagos összeg mértéke is. A megkérdezettek 44 százaléka kész akár évi háromezer forintnál nagyobb összeget erre a célra költeni, miközben minden hatodik autós úgy nyilatkozott, hogy értelmes kiegészítő biztosításra vonzó kedvezmények esetén akár 8 ezer forintot meghaladó összeget is hajlandó rászánni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/