/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ezer fontos bírság jár motortúráztatásért

2015. december 14. 12:45   |   Autoblog
címkék:  

London egyes kerületeinek elege lett a nyaranta sport- és luxusautóikkal hangoskodó, olykor randalírozó, javarészt közel-keleti milliárdosokból, akik mutatványaikkal zavarták a pihenni vágyó helyieket. Megszavazták a közterület-védelmi rendeletet (PSPO), ami 1000 fontos bírság kiszabását teszi lehetővé a renitenskedő, a motort előszeretettel túráztató tulajdonosokra.

Minden nyáron ellepik Londont – leginkább a felkapott Kensington és Chelsea kerületeket – az egzotikus, több százezer vagy millió euró értékű szupersportautókkal érkező közel-keleti milliárdosok, hogy egy kicsit kikapcsolódjanak. A hőség elől menekülő pénzes tulajokat pedig videósok és bloggerek hada kíséri, akik gyakran biztatják őket egy kis mutatványozásra. A leggyakoribb tevékenység a motor túráztatása, ami erős hang- és fényhatással jár, a járművek kipufogója ugyanis nem ritkán lángokat szór, a nézőközönség nagy megelégedésére. A több száz lóerős, a többség által csak fotókon látott csodákkal gumit füstölnek és gyorsulgatnak, ami mostanra már végképp kiverte a biztosítékot a városvezetésnél.

Kensington és Chelsea helyi tanácsa most megszavazta a közterület-védelmi rendeletet (PSPO), amely megtiltja a motorok túráztatását, a parkoló autók motorjának járatását, az utcai versenyzést, a torlódások szándékos okozását és a kaszkadőrmutatványokat, mint például a gumiégetést. A renitenskedő sofőröket egy éjjel-nappal hívható számon lehet bejelenteni, a rendőrségnek pedig jogában áll akár ezer font (440 ezer forint) büntetést is kiszabni a szabálysértésekért. Külföldi elkövetőknél a kerületi tanácsok az adott ország nagykövetségével is felvehetik a kapcsolatot a behajtás miatt, sőt, a jogosítvány elvételét is javasolhatják az adott ország közlekedési hatóságánál. Most már csak az a kérdés, hogy a maximálisan 1000 fontos bírságnak lesz-e valódi visszatartó ereje.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/