/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (2) |
| Több

Ezer forintos benzinárig maradunk az autónál

2012. október 25. 20:40   |   Autoblog
címkék:  

A Generali biztosító nemrég elvégzett kutatásából kiderült, hogy a megkérdezett autósok közel 30%-a mindenféleképpen maradna ennél a közlekedési formánál, függetlenül az üzemanyag árától. A fennmaradó 70%-a a megkérdezetteknek átlagosan ezer forint körüli benzinárnál választana más közlekedési eszközt a gépjárműve helyett. A felmérésből kiderült az is, hogy a kötelező biztosítás kiválasztásakor az áron kívül sorrendben a biztosító megbízhatósága, az online kötés lehetősége, és a káresetekkel összefüggő ügyintézés gyorsasága a fő szempont.

Az 1200 fős reprezentatív kutatás eredményei alapján a nők ragaszkodnak jobban az autós közlekedéshez: míg a férfiak átlagosan 663 forintos benzinár mellett döntenének úgy, hogy alternatív közlekedési eszközt választanak, a hölgyeknél ez a szám ezer forint felett volt. Érdekesség, hogy míg a Budapesten élők már 500 forint körüli benzinár mellett „letennék” az autójukat, addig vidéki városokban és falvakban ugyanez csak ezer forintot meghaladó üzemanyagár mellett történne meg. Feltehetően ennek hátterében a jóval nehezebben elérhető alternatív közlekedési lehetőségek állnak.

A kötelező biztosítások megkötése esetében az ár mellett egy dolgot emelt ki a megkérdezettek több mint fele, mint fő szempontot, ez pedig a biztosító megbízhatósága volt (54%). Emellett lényeges szempontnak bizonyult az online kötés lehetősége (47,6%), a káresetekkel összefüggő ügyintézés gyorsasága (45.6%), illetve a könnyen elérhető ügyfélszolgálatok (32.8%). Érdekesség, hogy csupán a megkérdezettek 11.4%-a mondta azt, hogy az áron kívül semmilyen más szempontot nem vesz figyelembe kgfb biztosítása megkötésekor.

A Generali Biztosító szerint az idei kötelező kampányban egyre inkább megfigyelhető lesz, hogy a biztosítók az alaptermék mellé egyre több olyan kiegészítő terméket is kínálnak majd, amely magának a szerződőnek is szolgáltat egy káresemény bekövetkeztekor. Ráadásul egy nemrég elfogadott törvénymódosításnak köszönhetően állandósulni fog a verseny a társaságok között az ügyfelekért, hiszen az év közbeni díjhirdetésre is lehetőségük lesz 2013-ban a biztosítóknak.

A díjak tekintetében jól látható, hogy további drasztikus áresésre reálisan nem lehet számítani, már a 2011-es adatok alapján is Magyarországon volt a legalacsonyabb az átlagos kgfb díj a régióban. A Generali PPF Holding 2012-es kimutatásában a konkrét példákból jól látható, hogy a hazai árszínvonal továbbra is alacsonyak számít a régióban. A Generali kutatásából egyébként kiderült az is, hogy a magyarországi autósoknak csupán 26.4%-a rendelkezik casco biztosítással. Lényegében négy autótulajdonosból tehát három kizárólag kgfb biztosítással rendelkezik, így a számukra kifejezetten előnyös lehet majd, ha a nemzetközi trendeknek megfelelően egyre több szolgáltatást fog a kötelező is nyújtani, akár a károkozó fél számára is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

háló
2012-10-25 - 22:03

Mega jóA….kat tankolnék ezer forintos benzint.Ki mondta nektek,hogy van aki kifizeti ezt at összeget?????Az nem normális!!!!!!!!!!!!

Gabó
2012-10-26 - 07:59

Az idiótizmusnak nincsenek határai.Méghogy reprezentatív felmérés..jónéhány biztosításom van lekötve ennél a társaságnál.Hamarosan elválnak útjaink.


*/