/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ezt műveli az úttal az indiai hőség

2015. május 31. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Indiában az elmúlt évek legkomolyabb hőhulláma söpör végig, amely egyelőre nagyjából kétezer ember halálát okozta, de az élőlényeken túl a tárgyakat is keményen megviseli. Egy internetre feltöltött képen például az látszik, ahogy a forróságban olvadozik az út.

A napok óta tartó indiai hőhullámnak már nem csak a lakosság, hanem a tárgyak körében is megmutatkozik kártékony hatása. Egy Delhiben készült, internetre felkerült fotón jól látszik, hogy már az aszfalt sem bírta a hihetetlen forróságot, s lávafolyamként hullámzott az elhaladó autók tömege alatt.

Az ázsiai országban egyébként napok óta 40 fok felett – egyes helyeken már 45 Celsiust mértek – tanyázik nappal a hőmérő higanyszála, ami már nagyjából kétezer ember halálát okozta, ráadásul az előrejelzések szerint a közeljövőben nem várható említésre méltó lehűlés, így nem ajánlott délelőtt 11-től délután 4-ig kinn tartózkodni.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/