/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ezzel a két szuperautóval ér véget a klasszikus V12-es korszak a Lamborghininél

2023. február 06. 17:40   |   Autoblog
címkék:  

Hetekkel a Lamborghini első hibrid szupersportautójának debütálása előtt az olasz márka leleplezte a két utolsó szívóüzemű V12-es motorral hajtott sportkocsiját, az egyedi kialakítású Invencible coupét és Auténtica roadstert. Az egyedi megrendelésre készült masinák kiaknázzák a V12-es platformban rejlő lehetőségeket, mind műszakilag, mind a dizájnt tekintve.

Az Invencible és Auténtica olyan Lamborghini remekműveknek állítanak emléket, mint a Sesto Elemento (hátsó szárny), a Reventón (repülős stílus) és a Veneno (exrém aerodinamika). Mindkét kocsi az Aventador karbon önhordó vázszerkezetére épül és teljes karbon karosszériát kapott. Az impozáns első fedél az Essenza SCV12 versenyautót juttatja eszünkbe, akárcsak az első splitter a függőleges terelőlapokkal.

A hatszög, a modern Lamborghini dizájn meghatározó motívuma a karosszéria számos pontján megjelenik, kezdve a lenyűgöző első világítótestekkel és nappali fényekkel, illetve hátsó lámpákkal. A Sesto Elementót idéző motorházfedél légbeömlők ugyancsak hatszög alakúak, akárcsak az Inconelből készült kipufogóvégek. A belső tér mindkét autóban minimalista stílusú, egyszerű műszerpulttal és középkonzollal, valamint 3D-nyomtatott hatszögű szellőzőkkel.

Az Invencible coupé karosszériáját Rosso Efesto árnyalatúra fényezték, amelyet remekül ellentételeznek a fényezetlen szénszálas ajtókeretek és küszöbidomok, valamint a karbon felső rész. A fekete, központi csavaros felnik mögött Rosso Mars piros féknyergek látszanak. Az utastér hasonló színű, mint a karosszéria, Rosso Alala bőr és Nero Cosmus Alcantara kárpitozással, Rosso Alala és Nero Ade színű díszvarrásokkal. A műszerfalba Rosso Efesto színű Lamborghini logót hímeztek és ilyen árnyalatúak a váltóevezők is a kormányon.

Az Auténtica roadster hasonló szellemben készült, miközben természetesen megtartja egyedi karakterét. A karosszériát ez esetben Grigio Titans szürkére fényezték, amelyet matt fekete és Giallo Auge sárga díszítésekkel dobtak fel. A sárga szín a féknyergeken és a legfőbb aerodinamikai elemeken, így a hátsó légterelő uszonyokon is visszaköszön. A tető nélküli gépcsoda sziluettjének meghatározó elemei az integrált bukócsövekkel rendelkező kupolák. Az utasteret Nero Ade fekete bőrrel és kéttónusú Nero Cosmus és Grigio Octans Alcantara szövettel húzták be, a szükséges kontrasztot a Giallo Taurus sárga díszítések adják.

A hibrid  Invencible és Auténtica modellek a legutolsó hátul hosszában beépített (Longitudinale Posteriore: ‘LP’) 6,5 literes V12-es erőforrással hajtott autók, amelyek elhagyták az olasz gyár kapuját. Ezután a Lamborghini is belép a hibrid, villamosított korszakba. A szívó V12-es erőművek egyébként mostanra elérték a csúcsformájukat, immár 780 lóerőt és 720 Nm nyomatékot szolgáltatnak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/